A családapa.

Szerencsés ember vagyok, hiszen vannak szép sikerek az életemben. Semmi sincs azonban, amire olyan büszke lennék, mint a családom. 1989 áprilisa óta élek boldog házasságban feleségemmel, Myrtill-lel. Két gyermekkel büszkélkedhetünk: lányom Petra és fiam Ádám. A szüleim és ez a családi háttér tett azzá, aki ma vagyok, és ez ad ma is erőt a nehéz pillanatokban. Mindig számíthatok rájuk, és ez a biztos tudat a problémák kezelését is megkönnyíti.

A családom miatt is fontos számomra, hogy Győr továbbra is ilyen lendülettel fejlődjön, és Magyarország egyik legjobban működő vidéki városa legyen.

Borkai Zsolt / A családapa.

Borkai Zsolt / Az olimpikon.

Az olimpikon.

Hét éves koromban, az általános iskolai tanulmányaim megkezdésével egy időben a RÁBA ETO tornaszakosztály igazolt versenyzője lettem. Első jelentősebb sikeremet 1982-ben értem el, amikor nyújtón ifjúsági bajnoki címet szereztem. 1984-ben a Budapest Honvéd SE-be igazoltam, 1982 és 1992 között a nemzeti válogatott kerettagja voltam. Az 1985-ös oslói Európa-bajnokságon nyújtón első, lóugrásban harmadik helyet szereztem. 1987-ben a rotterdami világbajnokságon lólengésben aranyérmes lettem, nyújtón pedig a dobogó harmadik fokára állhattam. Sportpályafutásom legszebb pillanata a szöuli olimpia eredményhirdetése volt, hiszen a lólengés olimpiai bajnokaként akasztották nyakamba az aranyérmet. Fantasztikus érzés volt, amikor felcsendült a Magyar Himnusz és tudtam, hogy ezzel hazámnak dicsőséget szereztem.

1990-93. között Németországban versenyzőként és edzőként dolgoztam az öhringeni sportegyesületnél. A külföldön eltöltött évek után fejeztem be hivatalosan versenyzői pályafutásomat. 2006 óta vagyok a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, amit 2010 és 2017 között elnökként vezettem. Győr 2017. július 23-29. között Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendezett, amelyen Európa fiataljait tíz sportágban láttuk vendégül. Ez volt hazánk első olimpiai multi-sporteseménye. A Magyar Állam támogatásával olyan 21. századi létesítmények épültek városunkban, amelyek azóta is a győri sportélet fejlődését szolgálják.

A sport az életre nevel. Olyan élményekkel gazdagít, melyeket nagyon kevés dolog nyújthat az életben. Győr polgármestereként a kezdetektől úgy gondolom, hogy a sport támogatása is fontos feladata az önkormányzatnak. Teret kell ugyanis biztosítani a gyerekeknek, hogy legyen hol aktívan és hasznosan eltölteniük szabadidejüket. Győr a sport egyik hazai fellegvára, klubcsapataink nemzetközi szinten is elismeréseket szereznek a városnak, a sportolók pedig példaképként állíthatók a gyerekek elé. Hiszem, hogy nem szabad lemondani a sport támogatásáról, mert azzal a legegyszerűbb módját szorítanánk háttérbe a gyerekek életre nevelésének.

Borkai Zsolt / Az olimpikon.

Borkai Zsolt / A polgármester.

A polgármester.

Polgármesterként az emberek, a győriek boldogulásának szolgálatát vállaltam. Arra biztatatok mindenkit, hogy legyünk büszkék arra, hogy győriek vagyunk, és járjunk közös úton!

2006 óta vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy szülővárosomért, az otthonomért dolgozhatok. Győr Megyei Jogú Város polgármestereként első sorban az motivál, hogy a városnak, az itt élő embereknek a lehető legjobbat és legtöbbet tudjuk nyújtani. Nagy megtiszteltetés, hogy a győriek bizalmat szavaztak, és 2006-ban polgármesterré választottak azóta igyekszem megszolgálni ezt a bizalmat és legjobb tudásom szerint vezetni a városunkat. Ebben a küldetésemben nem vagyok egyedül, hiszen a város számíthat a Magyar Kormány támogató segítségére, a társadalmi felelősségvállalásban élen járó győri vállalkozásokra és a lokálpatrióta győriekre.

A győri polgárok is látják, hogy milyen mértékű fejlődésnek indult a városuk. Olyan fejlesztések és beruházások zajlottak és zajlanak ma is, melyek egyedülállónak számítanak az országban. Köszönöm a győrieknek, hogy 2010-ben és 2014-ben is megtiszteltek bizalmukkal, amelynek révén a város továbbmehetett a megkezdett úton. Munkánkkal azon vagyunk, hogy Győr egy még élhetőbb, még nagyszerűbb város legyen, közös teljesítményünk révén.

Boldog vagyok, amikor végigmegyek a város utcáin, és az emberek rám mosolyognak, bíztató szavakkal illetnek. Örülök, mikor az Idősek Otthonában, vagy a gyerekintézményekben szeretettel fogadnak és megveregetik a vállamat. Természetesen szívesen fogadom az építő jellegű kritikát is, hiszen senki sem tökéletes. Tudni kell építkezni belőle, és tudni kell viselni.

Azt szeretném, ha minden győri polgár úgy érezné, hogy jó győrinek lenni. Az élet számos területe befolyásolja azt, hogy valaki szeresse Győrt, szeressen otthon lenni Győrben. Az a célom, hogy minél több ember érezze nagyon jól magát városunkban, legyen büszke győri, és lehessen büszke Győrre!

Borkai Zsolt / A polgármester.