Mi, győriek: Sportról, kultúráról és a fejlesztésekről szólt a nyár

A mögöttünk hagyott nyárról, a fejlesztésekről, az Audi Aréna Győr közelgő születésnapjáról és az önkormányzati választásokról is beszélgettek Borkai Zsolt polgármesterrel a Győr Plusz Rádió műsorvezetői…

A hétfő reggeli magazinműsor résztvevői nem csak korán keltek, de későn is feküdtek, hiszen az US Open döntője éjszakába nyúlt. Borkai Zsolt kiemelte, nagy meccs volt, de, mi, győriek nem csak a televízión keresztül, hanem élőben is nagy meccseket láthatunk. „A nyáron sikerrel rendeztük meg a tornasport első junior világbajnokságát, amelyért Magyar Zoltán barátom nagyon sokat tett.” Kiemelte, az Olimpiai Sportparkban kormányzati támogatással a világ egyik legjobb tornacsarnoka épült, amely nagy lehetőségeket nyitott a győri sport előtt. A Balázs Krisztián számára bronzérmet hozó vb után a junior női kézilabda Európa-bajnokság következett, amelyen a magyar válogatott veretlenül diadalmaskodott. „Egyrészt jó volt látni, hogy Győrben mennyire szeretik a kézilabdát, és milyen sokan szurkoltak együtt a mieink sikeréért, másrészt pedig az utánpótlás korosztály szereplése nagyon bíztató a sportág jövőjére nézve.” A nyár folyamán olyan különleges sportágakban is rendeztünk EB-t, mint a frizbi, vagy a mazsorett. „A színes palettával az a cél, hogy a fiatalok minél több sportágat megismerhessenek, testközelből láthassák a legjobbakat, és maguk is sportolni kezdjenek!” A nyár végére maradt a legnépesebb mezőnyű EB, a Kick-Boksz junior Európa-Bajnokság, több mint 1600 sportoló részvételével és rengeteg magyar sikerrel. „Az EYOF-ot idézte a hangulat, hiszen a külföldi fiatalokkal városszerte találkozhattunk.”

A műsorvezetők persze nem csak a sporteseményekről, de a nyári fesztiválokról is kérdezték a városvezetőt, aki kifejtette, jó volt látni és átélni a város pezsgését. Neves előadók koncertjein, népszerű fesztiválokon vehettünk részt, amelyeket máshol csak fizetős rendezvények keretében érhetnek el a szórakozni vágyók. Hogy az élet a írja a legkülönlegesebb forgatókönyveket, arra az idei Voices gála a legjobb példa. Az est karmestere a színpadra lépve elcsúszott, és kórházba kellett szállítani, végül a csak nézőként jelen lévő Berkes Kálmánnak kellett beugrania. A Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője bravúrral oldotta meg a feladatot, pedig vélhetően a legtöbb helyen egy ilyen esetet követően a koncert elmaradt volna.

Persze a nyár nem csak a rendezvényekről szólt, számos városi fejlesztés is folytatódott. A polgármester a legnagyobbakat kiemelve megemlítette a Kálmán Imre úti gyalogos-kerékpáros felüljárót, amely lakossági kérésre valósult meg annak érdekében, hogy az M19-es út által kettévágott területen újra biztonságossá tegye a közlekedést. Az Európában is egyedülálló hidat múlt heti számunkban mutattuk be részletesen. Borkai Zsolt kitért a Modern Városok Programra is, amelynek keretében jól halad a kórház melletti parkolólemez megépítése. „Köszönöm a győrieknek a türelmet és az együttműködést, amit az építés idején tanúsítanak. Az ideiglenes parkoló nagy segítséget nyújt, a beruházás elkészülte után pedig jelentősen megváltozik a parkolási helyzet a kórháznál.” A polgármester az előkészítésben lévő színházfelújítása, a strand vízi élményparkká fejlesztésére, és az Olimpiai Sportpark mellett megépülő sporthotelre is kitért. „Mindemellett pedig az iskolakezdésre számos útfelújítás készült el több városrészben, amely a mindennapi közlekedést, iskolába, munkába járást könnyíti meg.”

A magazinműsorban egy közelgő eseményről is szó esett, hiszen szeptember 21-én rendezik az Audi Aréna Győr öt éves születésnapját. A szervezők egy igazi fergeteges jubileumi koncertshow-val készülnek a különleges alkalomra, melyben részt vesz a Győri Filharmonikus Zenekar, Dallos Bogi, Fehérvári Gábor Alfréd és a Győri Balett, a Duo Estrellas és a BRO’n’SIS Tánciskola táncosai. „Ez valóban a városban és minden győrinek a létesítménye, ezért is tartottuk fontosnak, hogy az 5 éves születésnapi bulin csupa győri előadókat láthassunk.” A részvétel egyébként ingyenes, de regisztrációs jegy szükséges, amit a jegymester.hu oldalon lehet váltani.

A műsor végén a műsorvezetők a közelgő önkormányzati választásokra is kitértek. Borkai Zsolt elmondta, a kampány során azokat az eredményeket mutatják be, amit az elmúlt 13 év során sikerült elérni. Hozzátette, nem foglalkoznak az ellenfelekkel, csak Győrrel és a győriekkel, akiktől számos jó szót és bíztatást kapnak. „Győr Magyarország egyik legfejlettebb és legélhetőbb városa és ezt együtt értük el. A város előtt számos további fejlődési lehetőség áll, ezért szeretnénk folytatni ezt az utat a győriekkel közösen.” – zárta a városvezető.

Forrás: Győrplusz