Értékelés a ciklus utolsó közgyűlésén

Az október 13-i választásokat megelőző utolsó közgyűlését tartotta a győri képviselőtestület. Borkai Zsolt polgármester az elmúlt öt évet értékelve kiemelte, közel 160 milliárd forintból fejlődött tovább a város…

„Valamennyi képviselőnek köszönöm az elmúlt öt év közös munkáját, szép eredményeket sikerült elérnünk.” – kezdte értékelését Borkai Zsolt, aki az elmúlt időszak főbb állomásait, legfontosabb fejlesztéseit sorolta. Köztük megemlítette a győri időseket, fiatalokat és a családokat segítető intézkedéseket, az orvosi rendelők, óvodák, bölcsődék felújítását, szociális bérlakások építését, a demensellátó központ létrehozását. Kiemelte, az önkormányzati, állami és pályázati forrásokat is figyelembe véve az elmúlt öt évben közel 160 milliárd forint értékben valósultak meg városfejlesztési beruházások. Kitért a gazdaság erősödésére, a kétszeri iparűzési adócsökkentésre, Belváros és Újváros rehabilitációjára, a terek megújítására, a városrészek kiegyensúlyozott fejlesztésére. A polgármester beszélt a városban megvalósult közlekedésfejlesztésről, amelynek keretében elkerülő utak, hidak, új közlekedési tengelyek létesültek, számos lakóutca megújult, tovább fejlődött a város kerékpáros infrastruktúrája és a parkolási kapacitás is jelentősen bővült. „A városüzemeltetés területéről kiemelném a zöld területek rendbetételét, a nagyszabású fásítási programunk keretében elültetett évi ezer fát, az évi százezer elültetett virágpalántát, a vízparti sétányok megújítását, az automata öntözőrendszerek kiépítését, a játszóterek, szökőkutak, köztéri alkotások és parkok megújítását.”

Borkai Zsolt beszélt Győr nívós kulturális életéről, a városban zajlott nemzetközi sporteseményekről, illetve az ezt lehetővé tevő létesítményfejlesztésekről, mint az öt éves Audi Aréna Győr, az Aqua Sportközpont, vagy az Olimpiai Sportpark. Utalt arra is, hogy városunk megduplázta vendégéjszakáinak számát, így tartósan bekerült a leglátogatottabb tíz magyarországi város közé. A polgármester az egyetem fejlődését, illetve a mintegy 150 milliárd forint értékű Modern Városok Programot és annak legfontosabb elemeit is kiemelte. Köszönöm tehát képviselőtársaimnak, hogy munkájukkal ezt a fejlődést támogatták, és bízom benne, hogy majd a leendő új képviselőtestület folytatja a megkezdett programokat. – zárta a ciklus utolsó közgyűlését Borkai Zsolt polgármester.