Elkezdődött a győri kick-box EB

Az utánpótlás kick-box Európa-bajnoság megnyitójára szinte megtelt az Audi Aréna.

Az 1600 sportolóval, a kísérőkkel, edzőkkel, családtagokkal együtt összesen 2500–3000 ember érkezett csak emiatt az esemény miatt a városba. A mostani Európa-bajnokság a rekordlétszám mellett azért is különleges, mert itt versenyezhetnek először Eb-n a gyermek korosztály tagjai. A 7-9 évesek pointfighting szabályrendszerben küzdenek az érmekért. Mellettük még három korosztályban versenyeznek a résztvevők, a legidősebbek a 18 évesek.

A 2017-es budapesti felnőtt vb-hez hasonlóan, a sportág mind a hét szabályrendszerében lesznek versenyek, a küzdelmi szakágak mellett formagyakorlatot is láthat a közönség. Az Eb-t nyolc tatamin és három ringben bonyolítják le. A magyarok esélyesek arra, hogy az éremtáblázat első 3 helyének valamelyikén végezzenek. A hazai válogatott a legnagyobb küldöttség, 180 fővel.

Kedden és szerdán is az előküzdelmeké a főszerep. Csütörtökön rendezik az elődöntőket és a formagyakorlatokat, augusztus 30-án pénteken és 31-én szombaton pedig a döntőket és a formagyakorlatokat láthatja a közönség.

A megnyitót követően Borkai Zsolt polgármester a Győrplusz TV-nek elmondta, az idei nyár bővelkedett a nemzetközi nagyeseményekben Győrben, hiszen magyar bronznak örülhettünk a sporttörténelem első junior tornász világbajnokságán, és együtt szurkolhattuk ki az aranyérmet a női junior kézilabda EB-n is. Ezúttal a fiatal kick-boxosok következnek, ahol szintén éremesélyes versenyzőknek szoríthatunk.