Átadták a Szigethy Attila út felújított szakaszát

Győr egyik legforgalmasabb útja a Szigethy Attila út. Naponta közel húszezer jármű halad át rajta. Jó hír a közlekedőknek, hogy megújult a Kodály és Bartók utca közötti 800 méteres szakasza. Az ünnepélyes átadáson Borkai Zsolt polgármester hangsúlyozta, folytatódnak az újfelújítások Győrben.

Nincs olyan győri vagy Győr környéki, aki hetente egyszer ne használná ezt a szakaszt – mondta avatóbeszédében Borkai Zsolt, aki emlékeztetett arra is, lakossági igényekre hallgatva korábban korlátozták a kamionforgalmat este tíz és reggel öt óra között. Most viszont 586 millió forintos önkormányzati fejlesztés keretében 21. századi körülményeket teremtettek.

A teljes útfelújítás kiterjedt a gyalogjárdára és a kerékpárútra is. Egy új csomópontot is létrehoztak a Verseny utcánál, a megújuló piacra és a könyvtárba igyekvők így közvetlenül a Szigethy Attila útról lehajthatnak, illetve visszatérhetnek úti céljukról. Itt jelzőlámpás forgalomirányítást szereltek fel.

Három autóbuszöböl is épült, így a megálló tömegközlekedési eszközök nem foglalják el a külső sávot, amíg várakoznak, akadálytalanul haladhat a forgalom. Az érintett szakaszon a közvilágítás is megújult, LED-es fényforrások világítják meg sötétedés után az utat.

Az átadáson jelen volt Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, továbbá Borsi Róbert és Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselői. Ők ugyancsak azt hangsúlyozták, élhetőbb, biztonságosabb lett a Szigethy Attila érintett szakasza. Az új aszfalt nem csak biztonságosabb, a zajt is jobban elnyeli, így kevésbé zavaró a környéken élők számára a sok elhaladó jármű.

 

Forrás: Győrplusz