Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Megnyílt a Győri Látogatóközpont!

A korábban egy pavilonban működő Tourinform iroda Győr idegenforgalmához méltó, 21-ik századi, látványos és izgalmas helyszínre költözött. A Baross úti látogatóközpont már messziről odavonzza a turistákat, hogy azok a lehető legtöbb információt kaphassák meg a városunk által kínált lehetőségekről.


A Látogatóközpont alsó szintjén ajándékbolt működik, ahol egyedi, Győrre jellemző ajándéktárgyakat vásárolhatnak a vendégek. Itt található az ETO-sarok, ahol minden zöld-fehér. Az informálódást egy érintőképernyős rendszer is segíti.


Az emeleten új kiadványokkal, hasznos információkkal várja a látogatókat a Tourinform iroda. Az interaktív kiállítótér látványos módon mutatja be Győr és a Győr környéki települések, a kistérségünk kínálatát. Érdekes lehet például felpattanni egy kerékpárra, és miközben egy jót tekerünk, előttünk egy látványos film pereg a térség nevezetességeiről. Ha kipróbáljuk, olyan érzésünk támad, mintha kerékpárral járnánk be a környéket. Az épület teljesen akadálymentesített, amelynek emeletén egy konferenciatermet is találunk.


A megnyitón Borkai Zsolt polgármester elmondta, az utóbbi években tapasztalható kemény munka és széleskörű összefogás meghozta gyümölcsét, 2010-ben jelentősen emelkedett a vendégéjszakák száma. 2011 pedig az előzetes információk alapján további pozitív változásokat hozott, hiszen a város idegenforgalmi adó bevételei, de a vendégek és a vendégéjszakák száma is jelentősen megnőtt, még a sikeres 2010-es évhez képest is.


A polgármester hangsúlyozta, a korábbi Tourinformos pavilonhoz képest nagy előrelépés történt a Látogatóközpont átadásával, hiszen az már méltó városunkhoz, és bármelyik világvárosban megállná a helyét.


Ehhez csatlakozott Maráczi Gábor a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai igazgatója is, aki úgy fogalmazott, a győri Látogatóközpont az első ilyen jellegű létesítmény Magyarországon, így az példaértékű. Hozzátette, példaértékű az az összefogás is, amely a város és a környező települések között jött létre annak érdekében, hogy közösen mutassák meg magukat a turistáknak. A stratégiai igazgató végezetül elmondta, az, hogy a „Jövő Győrben épül”, nem puszta szlogen, szemmel láthatóan ez a valóság is.


A Látogatóközpont megvalósítása egyébként a győri kistérség településeit érintő turizmusfejlesztési projekt része volt. Ennek keretében tíz településen többek között turistautakat, madárfigyelőket, kirándulóhelyeket alakítottak ki. A 422 millió forintos beruházáshoz a társulás európai uniós pályázaton, a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében nyert támogatást. A támogatás mértéke 84 százalék volt, a települések által nyújtott önrész pedig mintegy 67 millió forint. (A Látogatóközpont megvalósítása ebből mintegy 227 millió forint volt.) A kistérséget érintő projektről részletesen itt olvashat!


A nyitás napján egyébként, mint ahogy arról már beszámoltunk, délután kettő órától várják az érdeklődőket. 14:00, 15:00, 16:00 és 17:00 órakor az ide érkezők betekintést nyerhetnek a Látogatóközpont kulisszái mögé. 17:00-18:00 óra között ETO játékosok dedikálnak az ajándékboltban. A legkisebbek a Győri Mesekönyvem című foglalkoztató kiadvánnyal ismerkedhetnek, a szerencsések pedig értékes ajándékokat nyerhetnek, sőt az első húsz jelentkező ingyenes belvárosi idegenvezetésen is részt vehet.

forrás: gyor.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!