Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

A 2011-es év eredményei

Borkai Zsolt december 20-án értékelte a 2011-es esztendőt. A polgármester az év legfontosabb győri történéseit elevenítette fel…


A visszatekintésben elsőként a tavaszi idegenforgalmi kiállítást említette a városvezető. Emlékezetes, hogy a budapesti utazás kiállításon Győr díszvendégként mutatkozhatott be, ezzel a város országos hírű megjelenést kapott. Kiemelte, sikerült felkelteni az érdeklődést városunk iránt, be tudtuk mutatni értékeinket, programkínálatunkat, nevezetességeinket.


A fejlesztések közül a polgármester megemlítette a Mobilis Kiállítási Központot. A csodák palotájához hasonlatos science center épülete már elkészült, a látványos bemutató eszközök érkezése után várhatóan 2012 márciusában nyílik meg a létesítmény. Szintén elkészült a győri látogatóközpont, amely a városunk iránt érdeklődőknek 21-ik századi környezetben mutatja be a Győr által kínált lehetőségeket. Megnyitása januárban várható.


A Dunakapu tér projekt is elindult, és a régészeti feltárások eredményei ismeretében a fejlesztés pontos irányai is láthatóvá válnak. Elkészült a rakparti út, amelyen már megindult a forgalom. Az idei évben folytatódott a belvárosi rekonstrukció, és egy nyertes pályázat révén jövőre indulhat az újvárosi rehabilitáció is.


Az év egyik legkiemelkedőbb eseménye, hogy Győr pályázott a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésére. A kormánygaranciával együtt városunkban komoly sportlétesítményi fejlesztések várhatók.


A polgármester kiemelte az Audi beruházást, amelynek révén az autógyártás teljes vertikumát felölelő üzem jön létre városunkban. Munkahelyteremtés szempontjából óriási jelentőséggel bír a gyárbővítés. Borkai Zsolt hozzátette, ez a fejlesztés is igazolja, hogy jó döntés volt a város részéről a szakképzési rendszer átalakítása, amely lehetővé teszi a munkaerő-piaci igényekhez való alkalmazkodást.


A polgármester felhívta a figyelmet arra a sikertörténetre, ami a Széchenyi István Egyetemhez kapcsolódik mind az intézményi fejlesztés, mind pedig a képzés sikeressége tekintetében. Borkai Zsolt kiemelte még a kórház fejlesztését, amihez az önkormányzat területekkel járult hozzá.

 

Örömteli, hogy megújult a városi uszoda, és megnyílt a Füles bástya is, amely az őserdei állatok roppant izgalmas és látványos bemutatótere lett.


Összegzésként hangsúlyozta, sajnos a válság nem állt meg a Győr táblánál, de az egyensúlyt és a stabilitást sikerült megőrizni, az említett fejlesztések pedig előre vitték a várost a fejlődés útján. Hozzátette, a következő esztendőben is a stabil és eredményes működésre fognak törekedni, és számítanak arra a széleskörű összefogásra, ami az elmúlt időszakban városunkban létrejött.

 

forrás: www.gyor.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!