Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Jelen állás szerint 79 magyar sportoló az Olimpián

2011. november 7-én elnökségi ülést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság a Magyar Sport Házában, utoljára a december 10-i közgyűlés előtt.
A napirendi pontok megvitatása előtt egyperces gyászszünettel megemlékeztek Schulek Ágostonról, a MOB október elején elhunyt elnökségi tagjáról.


Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke tájékoztatta az elnökséget, hogy rövid időn belül benyújtásra kerül a Sporttörvény módosítása, amelyet várhatóan decemberben fogadnak el.

A Sporttörvény-tervezet változásai megteremtik a magyar sportban olyan régen várt egycsatornás finanszírozást.
A jövőben a sportra szánt állami támogatások döntően a MOB-on keresztül fognak eljutni az érintettekhez. Ennek érdekében a magyar sport szervezeti, intézményi struktúrája is jelentősen átalakításra kerül.
A MOB elnöke továbbá megjegyezte, hogy jelen állás szerint 79 magyar sportoló utazhat a londoni olimpiára. Molnár Zoltán MOB-főtitkár hozzátette, hogy különösen örvendetes Berki Krisztián londoni indulása, hiszen a kétszeres világbajnok tornász éremesélyesként vesz részt az olimpián.

Döntés született az I. téli ifjúsági olimpiai csapat összetételéről.
A 2012. január 13-án kezdődő innsbrucki olimpia műsorán szereplő 6sportág, 15 szakágának, 63 versenyszámában, összesen 1048 fiatal sportoló indulhat. Dr. Nagy Zsigmond csapatvezető tájékoztatása szerint 10 fiatal sportoló (7 fiú, 3 lány) képviseli a magyar színeket Ausztriában, alpesi síben, biatlonban, sífutásban, short trackben, síugrásban, hódeszkában és jégkorongban (egyéni szám).


Az elnökség döntött a Honvéd támogatásáról is: a magyar olimpiai mozgalom legeredményesebb egyesülete, a Budapesti Honvéd, a működőképességét veszélyeztető nehéz helyzetbe került. A MOB 10 millió forintos rendkívüli támogatásban részesíti az egyesületet.

Az elnökségi ülést követően a Magyar Olimpiai Bizottság együttműködési megállapodást kötött a MTG Metro Gratis Kft-vel, melynek értelmében a Metropol a Magyar Olimpiai Csapat Gyémánt fokozatú főtámogatója lett.


Forrás: www.mob.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!