Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Újvárosi rehabilitáció 1,4 milliárd forintból

Az önkormányzat 1,1 milliárdos támogatást nyert el a városrész rehabilitációs programjához. Borkai Zsolt polgármester a témáról 2011. október 18-án beszélt a helyszínen.

Mivel a napokban kedvező kormánydöntés született, a programra a város 1,1 milliárd forintos uniós támogatást szerzett. A polgármester elmondta, az önrésszel együtt mintegy 1,4 milliárdos rehabilitáció 2012-ben kezdődik, és 2014-ben fejeződik be. Borkai Zsolt hangsúlyozta, a város lobbi erejét mutatja, hogy az első körben öt város kapott kedvező elbírálást, köztük Győr.


Fekete Dávid és Szeles Szabolcs a terület önkormányzati képviselői a beruházás részleteiről adtak tájékoztatást. A program során mintegy 900 millió forintból hat épület teljes körű felújítása történik meg (Kossuth u. 15., 17., 19., 21., 22/b, 26., 28.). Összesen negyven darab szociális bérlakást, öt üzlethelyiséget és egy rendőrségi irodát alakítanak ki.


Ezen kívül megújul a Bercsényi liget, ahol KRESZ-park és játszótér is létesül, felújítják a Kossuth iskola és a római katolikus templom homlokzatát. A program részét képezik egészségnevelési, szemléletformáló és bűnmegelőzési programok is.


Győr egyébként önerőből már korábban elkezdte a városrész fejlesztését, a Kossuth utcában több önkormányzati tulajdonú ingatlan újult meg, a Jedlik híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat kiépítésével pedig a közlekedésfejlesztés terén is jelentős lépések történtek.

 

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!