Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Nemzetközi Sportjogi Konferencia a Tudományos Akadémián

Mindössze 300 nappal a Londoni Olimpiai Játékok hivatalos megnyitója előtt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Magyar Olimpiai Bizottság valamint a nemzetközi és a magyar sportélet képviselői megvitatták a sport és jog kérdéseit a Magyar Tudományos Akadémián.

A Nemzetközi Sportjogi Konferenciát, Borkai Zsolt MOB-elnök fővédnökségével a Magyar Sporttudományi Társaság, a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Fair Play Bizottság, a SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szervezte Budapesten. Óriási sportdiplomáciai siker, hogy számos neves előadó valamint nemzeti olimpiai bizottságok sora fogadta el meghívásunkat.

A konferenciának két része volt: az első nap a sport versenyjogi vonatkozásaival foglalkoztak, a második nap pedig a sportjog egyéb kérdéseivel.
Az előadók kiválasztása garantálta, hogy a problémák széles körét érintették eltérő nézőpontokból.
A MOB-nak tájékoztatási kötelezettsége van: fel kell készíteni a londoni olimpiára utazó magyar csapatot arra, hogy melyek azok a hazai és nemzetközi jogi kötelességek, amelyeknek eleget kell tenni.

Előadást tartott, többek között, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (”A magyar sport kihívásai, nem kormányzati szerepvállalás” témakörben)

A Magyar Olimpiai Bizottság azzal számol, hogy 20-22 sportágban indulhatnak magyar versenyzők a jövő évi olimpián – mondta Borkai Zsolt a budapesti nemzetközi sportjogi konferencián.
„Összesen húsz-huszonkét sportágban szeretnénk ott lenni Londonban, ezek között vannak olyan nagy nemzeti hagyományokkal rendelkező sportágak, amelyekben szép eredményeket érhetünk el és érmeket szerezhetünk' – fogalmazott a Magyar Tudományos Akadémián, a MOB és a Magyar Sporttudományi Társaság rendezésében zajló eseményen a MOB-elnök, aki konkrét célokat nem fogalmazott meg.

Emlékeztetett arra, hogy kilenc sportágban 72 magyar sportoló harcolta ki eddig a részvételt, majd hozzátette, hogy ez a szám azért tűnhet egyelőre alacsonynak, mert a csapatsportágakban mostanáig egyedül a férfi vízilabda-válogatottnak sikerült kvalifikálnia magát. A MOB elnöke a csapatokat illetően még a női vízilabdázók és a férfi kézilabdázók részvételében bízik...

A teljes cikket itt olvashatja!

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!