Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Poór Brigitta válogatott szerelést kapott Borkai Zsolttól

A tereptriatlonista az idén korosztályában Európa-bajnoki és világbajnoki címet szerzett, valamint kvalifikálta magát a sportág csúcsversenyére a Hawaii felnőtt világbajnokságra…


Poór Brigitta számára mozgalmas és sikeres a 2011-es esztendő. Májusban a spanyolországi Extremadurán a 23 éven aluliak mezőnyében világbajnoki címet szerzett, augusztusban pedig a németországi Zittauban korosztályos Európa-bajnok lett, a teljes mezőny tekintetében pedig hatodik helyezést ért el.


A sportoló kiválóan teljesített a világkupa küzdelmek során, itt már a felnőtt mezőnyben is maradandót alkotva sikerült kvalifikálnia magát a sportág legnagyobb eseményének számító világbajnokságra, melyet Hawaiin rendeznek októberben.


A soproni származású, de Győrben élő versenyzőt Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke 2011. szeptember 7-én fogadta a városházán, és gratulált az idei sikerekhez. Az elnök elmondta, Poór Brigitta teljesítménye tiszteletet parancsol, versenyzése támogatandó.


Borkai Zsolt egy komplett válogatott szerelést nyújtott át a tereptriatlonosnak, aki így a Hawaii VB-n már ezt a felszerelést viselheti.


Poór Brigitta megköszönte, és rögtön fel is próbálta a címeres mezt. A versenyző elmondta, kemény és rögös volt az út, de megérte, hiszen sikerült előrelépni az idei esztendőben. Az októberi világbajnokságon elsősorban a saját teljesítményéhez képest szeretne jó eredményt elérni. Mint mondta, még nagyon fiatalnak számít a sportágban, tapasztalatot kell szereznie, de a hosszú távú célja, hogy a felnőttek között is világbajnoki címet szerezzen.


A tereptriatlon 1500 méter úszásból, 30-40 kilométer kerékpározásból, körülbelül 10 kilométer futásból áll, mindez hegyvidékes terepen. Poór Brigitta a hétköznapokon országúti körülmények között készül Győr környékén, míg a verseny nélküli hétvégéken Sopronba látogat, és a hegyvidékes Ausztriában edz.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!