Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

London 2012: A MOB elnöke 160 fős magyar olimpiai csapatra számít

Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Digi Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta: százhatvan tagú magyar olimpiai csapatra számít, bár több csapatsportág részvételét illetően bizakodó, éremesélyeseink között mindenekelőtt a kajak-kenusokat említette, majd az úszókat, a sportlövőket és a tornászokat.


„Százhatvan fős olimpiai csapattal elégedett lennék. Bár bizakodó vagyok, de csak akkor lehet ekkora a létszám, ha a versenyben lévő csapatsportágak eredményesek lesznek, gondolok itt a férfi kézilabdára vagy a női vízilabdára. Sajnos a női kézilabdásoknak nagyon kevés esélyük van a kijutásra, így rájuk nem számítok. Ha egyik csapatnak sem sikerül a kvalifikáció, akkor lényegesen kevesebb lesz a kiutazók száma'– nyilatkozta Borkai Zsolt. A MOB-elnök az éremesélyes sportágakról, sportolókról a következőket mondta.


„Bízom benne, hogy a kajak-kenu szakág Pekinghez hasonlóan jól szerepel majd. Az úszás, a sportlövészet és a torna is olyan sportág, amelyben még esélyesek lehetünk. Neveket nem szeretnék mondani, sem a nagy esélyesek, sem a titkos esélyesek közül, mert még nagyobb terhet a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke ne tegyen a sportolókra annál, ami egyébként is rajtuk van.'


„A sportban nincsenek csodák, az elmúlt néhány év alulfinanszírozottsága, szervezetlensége rengeteg edzőt, versenyzőt hagyott magára, egyesületek, szövetségek szűntek meg. Ha ezt nézzük, akkor annyira nem lehetünk optimisták. Egy vagy két év alatt nem lehet hatalmas tehetségeket felhozni a semmiből, nem lehet csodát művelni. De még mindig vannak olyan versenyzőink, sportolóink, akik eredményesek tudnak lenni. Én inkább azt mondom, hogy az a rendszer, ami elkezdődött, akár az utánpótlás kérdésében, akár az állami támogatást tekintve, egy hosszú folyamat eredménye lehet. Szerintem a 2012-es ilyen szempontból nem a mi olimpiánk lesz, de a 2016-os és a 2020-as már az lehet, ha az állami támogatások továbbra is megmaradnak.'


Borkai Zsolt elmondta azt is, hogy az olimpiai formaruhák kiválasztása közbeszerzési eljárás során történik, ennek eredménye jövő év elejére, tavaszára várható.


(Forrás: MTI)

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!