Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Egy évvel London előtt: Már 46 fős a magyar csapat

Pontosan egy év, azaz 366 nap múlva rajtol a XXX. Nyári Olimpia. Jelenleg 46 magyar sportoló rendelkezik kvalifikációval valamint a részvételi jogosultságot biztosító ”A” és ”B” szinttel.

Az eddigiek alapján Póta Georgina és Tóth Krisztina asztaliteniszezők, Kasza Róbert öttusázó, Sidi Péter, Csonka Zsófia és Bognár Richárd sportlövők valamint a magyar férfi vízilabda válogatott (13 játékos) szerzett kvótát a 2012. ötkarikás játékokra.

Az „A” szintet teljesítő sportolók száma 15 (Pars Krisztián, Kiss Dániel, Kővágó Zoltán atléták, valamint Bernek Péter, Biczó Bence, Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Kis Gergő, Mutina Ágnes, Risztov Éva, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn úszók).

A „B” szintet tizenketten érték el: Deák Nagy Marcell, Farkas Györgyi, Kovács Tamás, Kürthy Lajos, Madarász Viktória, Márton Anita, Minczér Albert, Orbán Éva (atlétika) és Kozma Dominik, Povázsai Eszter, Sztankovics Anna, Takács Krisztián (úszás).

Legutóbb Kemény Dénes csapata, a vízilabda válogatott vívta ki magának a londoni szereplés jogát, miután a sanghaji vb-n bejutott az elődöntőbe a már olimpiai résztvevő szerbekkel együtt.

A legfontosabb cél jelenleg a londoni olimpiára történő felkészülés hatékony támogatása. A sportolók számára a Gerevich ösztöndíj biztosítja a zavartalan edzésmunkát, a szakmai munka többségét végző sportági szakszövetségek 2011. januárjától a feladatokhoz igazodóan folyamatosan kapják a MOB-on keresztül a részükre megítélt állami támogatásokat.

A doppingellenes küzdelemben a Magyar Olimpiai Bizottság kiemelten kezeli a felvilágosító munkát, de a rendszeres és folyamatos ellenőrzésekkel is elősegíti a doppingmentes tiszta magyar sportot. Az olimpiára történő kiutazást megelőzően minden csapattagnak legalább 3 alkalommal át kell esni doppingvizsgálaton, úgy, hogy ebből az utolsó az elutazás előtt 48 órával történik majd. Amennyiben valaki mégis doppingvétséget követ az Olimpiai Játékokon úgy a MOB a Dopping Szabályzatának megfelelően a vétkest örökre kitiltja az olimpiai mozgalomból.

A sportolói biztosítást is tartalmazó sportolói szerződések az őszi MOB elnökségi ülésen kerülnek jóváhagyásra.

A magyar olimpiai csapat forma- és felvonuló ruházatára vonatkozóan még idén megtörténik a pályázatkiírás.

A Borkai Zsolt által vezetett Magyar Olimpiai Bizottság már korábban kijelölte a magyar csapat szálláshelyét az olimpiai faluban, ahol várhatóan 150-160 magyar olimpikont helyeznek majd el.

Létesítmény szempontból London 75%-os készenléti állapotban van. Néhány hete elkészült a médiaközpont egyik fő épülete, a nemzetközi közvetítő centrum, amely a kerékpáros csarnok (Velodrome), az Olimpiai Stadion, a kézilabda és a kosárlabda csarnok után az ötödik kész létesítmény a kelet-londoni Olimpiai Parkban. Ezen a helyszínen közel 20 ezer újságíró dolgozik majd a 2012. július 27-én kezdődő olimpián.

Forrás: www.mob.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!