Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Audi: 2100 új munkahely és teljes értékű járműgyártás Győrben

A győri a negyedik olyan Audi-gyár a világon, ahol a teljes gyártási folyamatot végezni fogják. A 900 millió eurós (mintegy 250 milliárd forint) beruházás közvetlenül 2100, de közvetve akár 15 ezer új munkahelyet teremt.

Az Audi gyárbővítésének ünnepélyes alapkőletételét 2011. július 7-én tartották azon a helyen, ahonnan 2013-ban kigördülnek az első olyan autók, amelyeket teljes egészében Győrben állítottak elő.

A vendégeket Thomas Faustmann az Audi Hungária vezetésének elnöke köszöntötte. Mint mondta, a cég 18 éves története során elértek néhány mérföldkőhöz, de a mai nap mindközül kiemelkedik, hiszen teljes értékű járműgyártás kezdődik Győrben, negyedikként az Audi gyárak között.

Rupert Stadler az Audi AG igazgatótanácsának elnöke hozzátette, a korábban bejelentett fejlesztéseken túl – ami 1800 új munkahelyet jelentett volna – Győrbe telepítenek egy présüzemet is, így alakul ki a teljes termelési lánc, ami közvetlen módon 2100 új munkahelyet jelent az Audi Hungáriánál, de közvetett módon a fejlesztés akár 15 ezer új munkahelyet is generálhat a térségben.

Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, azzal, hogy az állam támogatja az Audi beruházását, a magyar embereket támogatja, hiszen a fejlesztés több ezer család megélhetését jelenti. A miniszterelnök kiemelte, ezzel a beruházással az Audi elismerte a magyarok rátermettségét, szakértelmét, precizitását. A beruházás azt üzeni, Magyarországon érdemes befektetni. A miniszterelnök köszönetet mondott azért a segítségért, amit az Audi az Európai Uniós magyar elnökséghez nyújtott.

Orbán Viktor kitért a győri egyetem szerepére is. Mint mondta, az Audi kulcsszerepet játszott annak megszületésében, az egyetem pedig abban, hogy Győrben ne csupán összeszerelés, de kutatás-fejlesztés is legyen. Mint fogalmazott, a győri egyetem továbbra is az ország egyik legdinamikusabban fejlődő egyeteme lehet.”

Borkai Zsolt polgármester köszönetet mondott az Audi Hungária kollektívájának azért a munkáért, amit 1993 óta végeznek Győrben. Elismerése jeléül a város ezüst emlékérmét nyújtotta át Thomas Faustmannak.

A gyár bővítése az alapkőletétellel megkezdődött, és 2013-ban megduplázott gyárterülettel, 2100 új munkatárssal kezdődik a teljes értékű járműgyártás városunkban.


  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!