Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Ülésezett a MOB Elnöksége

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke tájékoztatta az elnökség tagjait az olimpiai felkészülés sportegészségügyi helyzetéről, az olimpiai felkészülés pénzügyi támogatásáról és a Sporttörvény tervezett változásairól.

Elmondta, hogy a MOB kérésére a kormány illetékesei több alkalommal foglalkoztak az olimpiai kerettagok sportegészségügyi ellátásával illetve az ezen a területen tapasztalható hiányosságokkal.
A minisztérium döntése szerint, a közel 400 fős (paralimpikonokkal együtt) válogatott keret részére, úgynevezett VIP szolgáltatást biztosítanak az ország területén kijelölt 7 különböző egészségügyi intézményben. 

A Sportkórház vállalja, hogy az ellátásra szoruló sportolókat a számukra legjobb legszínvonalasabb szolgáltatást biztosító kijelölt intézménybe irányítja. A feladat ellátására a kormány 100 millió Forint rendkívüli támogatást biztosít. Az olimpiai felkészülés pénzügyi támogatásával kapcsolatban megjegyezte, hogy a legfontosabb cél a londoni olimpiára történő felkészülés hatékony támogatása.
A szövetségek a szakmai munkájuk támogatására indokolt esetben azonnali támogatásban részesülhetnek.

A Sporttörvény átalakításáról is szó esett. A parlamenti nyílt fórumot követően az ország nagy városaiban rendezett tájékozatókon kerültek bemutatásra a tervezett változások.

A londoni olimpiai részvétellel kapcsolatos feladatokról, az Előkészítő Bizottság munkájáról Molnár Zoltán főtitkár adott részletes tájékoztatást az elnökség tagjainak. Jelenleg 27 sportoló rendelkezik kvalifikációval valamint a részvételi jogosultságot biztosító A és B szinttel.

Dr. Vaska Ottília jogi-igazgatási munkatárs tájékoztatta az elnökséget a doppingellenes tevékenység új szabályozásáról. A nemzetközi előírásoknak megfelelően valamint az április 7-én hatályba lépett új kormányrendelet alapján átalakításra került a hazai doppingellenes szabályozás. Ennek megfelelően a sportköztestületek, így a Magyar Olimpiai Bizottság feladat- és hatáskörét is átalakította a doppingellenes küzdelem területén.
      
Döntés született a 2011. évi nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) részvételről, ami alapján 36 versenyző képviselheti Magyarországot 4 sportágban – atlétikában, judóban, tornában és úszásban – tájékoztatta az elnökség tagjait dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató, csapatvezető (a képen balra).”

A MOB elnöksége egyhangúlag döntött arról is, hogy támogatja Győr város pályázatát, amelyet a 2017-es nyári EYOF rendezéssel kapcsolatosan kíván benyújtani.

Az elnökség elfogadta Mihók Ildikó marketing és kommunikációs igazgató által ez évre készített marketing és kommunikációs stratégiáját, melynek fő feladata új támogatók és együttműködő partnerek bevonása, az olimpiai eszme, az olimpiai mozgalom, a sport és mozgás örömének népszerűsítése.

forrás: www.mob.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!