Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Országos Sporttudományi Kongresszus Győrben

A 15 éves Magyar Sporttudományi Társaság Győrben rendezi VIII. Országos Sporttudományi Kongresszusát. A konferenciával egy időben a sporttörvénnyel kapcsolatos kerekasztal beszélgetést is tartanak a városban…

2011. május 18-20. között a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán rendezik a sporttudományos konferenciát, az első napon azonban egy másik program, „A magyar sport jövője” nevű rendezvény is helyet kap.

A formálódó sporttörvénnyel kapcsolatos kerekasztal beszélgetést Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyitja meg. Ezzel a programmal kezdetét veszi a három napos szakmai rendezvénysorozat.

Dr. Tóth Miklós a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke kifejtette, ez a konferencia a hazai sporttudományos élet legjelentősebb rendezvénye, de a hazai szakembereken túl számos nemzetközi előadó is részt vesz a programokon.

A második napon a fiatalok kerülnek a fókuszba, amelynek során mintegy hetven előadás kerül terítékre. A harmadik napon nemzetközi szimpóziumot tartanak „A mozgás gyógyszer” címmel. Az elnök hozzátette, pár éven belül talán eljutunk oda, hogy a mozgás valódi terápiás módszerré válik, akár receptre is felírható lesz.

Hangsúlyozta, a mozgás valóban gyógyszer, hiszen azok körében, akik rendszeresen végeznek testmozgást, számos betegség előfordulási aránya jóval alacsonyabb, mint akik nem sportolnak.

Tihanyi József a szervezet általános alelnöke, a TF dékánja hozzátette, a sport egy hosszú távú befektetés, amely viszont sokszorosan megtérül. Mint mondta, az egészséges életmód mellett a társadalmi szerepe is jelentős, hiszen ma már tény, azok körében, akik rendszeresen mozognak, nagyobb a gyermekvállalási kedv, és a családok is nagyobb számban maradnak együtt, mint azok között, akik nem sportolnak.

Szombati-Serfőző Eszter a Városmarketing és Sport Főosztály vezetője kifejtette, Győr egy sportos város, és az önkormányzat is jelentősen, a költségvetésének egy százalékával támogatja az élősportot. A sporttudomány is egy fontos szegmense a területnek, ezért a város örömmel ad helyet a nívós szakmai konferenciának.

A részletes kongresszusi program itt olvasható.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!