Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

A győri tűzoltók megkapják az elmaradt túlmunka-díjakat

Borkai Zsolt polgármester 2011. május 17-én jelentette be, hogy a belügyminiszterrel folytatott egyeztetés után a győri önkormányzat kifizeti a városi tűzoltóság jelenleg is szolgálatot teljesítő tűzoltóinak az elmaradt túlórapénzeket…

Borkai Zsolt polgármester elmondta, Tarlós István budapesti főpolgármesterrel és Szita Károly kaposvári polgármesterrel eredményes megbeszéléseket folytatott dr. Pintér Sándor belügyminiszternél.

A megállapodás értelmében a három város – így Győr is – megelőlegezi, és elkezdi kifizetni egyelőre a jelenleg is állományban lévő önkormányzati tűzoltók korábbi években keletkezett, jogosan járó, de ki nem fizetett túlmunka-díjait.

Borkai Zsolt hangsúlyozta, a város nagyra becsüli azt a munkát, amelyet a tűzoltók nap mint nap végeznek az itt élők védelmében, ezért is karolta fel ezt a kezdeményezést. Hozzátette, a díjakat két ütemben fizetik ki, amelynek első részletét a közeljövőben, a fennmaradó részt pedig ősszel folyósítják.

Az önkormányzati szerepvállalás jelenleg a városi költségvetést terheli, de ezt a pénzt a későbbiekben a Belügyminisztérium visszafizeti.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!