Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Magyar sportdiplomáciai siker

Rendkívüli magyar sportdiplomáciai siker született!!! A 2012. évi Európai Olimpiai Bizottság 33. Olimpiai Kongresszusának rendezési jogát a Magyar Olimpiai Bizottság nyerte el az idei konferencia zárónapján, Szlovéniában. A konferenciát a MOB 2012. május 10-13. között rendezi a budapesti Hilton szállodában, alig három hónappal a Londoni Olimpiai Játékok előtt.

2011. május 7-én eldőlt, hogy 2012-ben, közvetlenül a londoni olimpia előtt, a Magyar Olimpiai Bizottság és Budapest lesz a házigazdája Európai Olimpiai Bizottság (EOC/European Olympic Committees) következő fórumának.

Az Európai Olimpiai Bizottság a rendes évi közgyűlését követő legnagyobb eseménye a sportszakmai konferencia, amely az EOC főtitkári és csapatvezetői nevet viseli. A közel 3 napos eseményt évről évre rendezi az EOC, azzal a céllal, hogy a tagországok tájékoztatást kapjanak a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, az olimpiai szervezőbizottságoktól és a nemzetközi sportszervezetektől. A sportszakmai fórum másik célja, hogy sportpolitikai kérdéseket és a tagországokat közvetlenül érintő eseményeket, ügyeket és jelenségeket vitassanak meg legfelső szinten. Továbbá az is lényeges, hogy a résztvevő szervezetek, bizottságok vezetői egy időben, egy helyen sportdiplomáciai tárgyalásokat tudnak folytatni és megvalósítani.

A Magyar Olimpiai Bizottság Borkai Zsolt vezetésével pályázatot nyújtott be az Európai Olimpiai Bizottsághoz, annak érdekében, hogy 2012-ben az EOC főtitkári és csapatvezetői értekezletét a MOB rendezhesse Budapesten. A MOB elnöksége támogatta a pályázatot.

A magyar pályázatról május 7-én, szombaton döntöttek a szlovéniai Portorozban, az Európai Olimpiai Bizottság idei konferenciáján, miután dr. Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója bemutatta a pályázati prezentációt.

A 2012. május 10-13. között megrendezésre kerülő budapesti konferencia rendkívüli módon elősegíti a magyar sportdiplomácia erősödését és érdekérvényesítő képességét a XXX. Nyári Olimpia előtt. Nemcsak a londoni szervező bizottság képviselteti magát, hanem - többek között - a szocsi és az ifjúsági olimpia első emberei is részt vesznek a konferencián.

Az Európai Olimpiai Bizottság a 49 európai Nemzeti Olimpiai Bizottság képviselő szerve a kontinensen belül. Székhelye Rómában található. Az EOC törekvése, hogy pozitív változást hozzon az adott országban élők mindennapi életében a sporton keresztül.

forrás: www.mob.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!