Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás: A díszvendég Győr!

Győr lesz a budapesti utazás kiállítás idei díszvendége március 3-6. között. Városunk standján az érdeklődők találkozhatnak mindazon érdekességekkel, amiért érdemes Győrbe látogatni…

A 34. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás hivatalos sajtótájékoztatóját 2011. február 24-én tartották a fővárosi Széchenyi Fürdőben, ahol Győrt, mint a rendezvény belföldi díszvendégét mutatták be.

Városunk bemutatkozó filmjének levetítése után Simon Róbert Balázs alpolgármester kifejtette, öt évvel ezelőtt tudatos munka kezdődött annak érdekében, hogy Győrt ne csak mint iparvárost ismerjék, de egyre többen látogassanak el hozzánk turistaként, tekintsék meg értékeinket, szakrális és világi emlékeinket, rendezvényeinket.

Ez a munka eredményre vezetett, hiszen az elmúlt évben elnyertük a Kultúra Magyar Városa címet, s a válság ellenére 30 százalékkal sikerült növelni a vendégéjszakák számát. Az alpolgármester hozzátette, az idén is számos nagyszerű programmal várja a város a hozzánk látogatókat, legközelebb, március 15-től a Tavaszi Fesztivál rendezvényeivel.

Az idei díszvendég egy kis ízelítőt is adott kulturális kínálatából, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei arattak nagy sikert fellépésükkel.

A tájékoztatón elhangzott, az idei kiállítás több mint húszezer négyzetméteren, harminckét ország hatszáz kiállítójával várja az utazás iránt érdeklődőket. Az A pavilon 310/B standján Győr, mint díszvendég várja a látogatókat kiadványaival, kulturális kínálatával, különböző produkciókkal és sok meglepetéssel.

A március 3-i szakmai nap után március 4-én Győr mint az innovatív város (a standon az Audi TT-t, a színpadon pedig a Mobilis fizikai showját tekinthetjük meg), március 5-én Győr mint a kultúra városa (a Győri Ütőegyüttes, a Vaskakas Bábszínház, a Győri Balett, a Győri Filharmonikusok, és a színház művészeinek musical előadását is hallhatjuk), 6-án pedig mint a sportos város mutatkozik be (sportbemutatók) közönségcsalogató produkciókkal.

A Hungexpo területén az Utazás Kiállítás programjait színesíti majd a Himalája Expo, a Budapest Boat Show, a Karaván Szalon és a Bringaexpo kínálata is.

Az Utazás Kiállításról bővebben itt olvashat 

Forrás: www.gyor.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!