Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

15. Tavaszi Fesztivál

A 2011 március 15-én kezdődő 15. Győri Tavaszi Fesztivál világhírű előadókat, rengeteg programot, a hideg téli napok után igazi felüdülést kínál a győrieknek és a hozzánk látogatóknak…

A szórakozást (a teljesség igénye nélkül) a Ghymes együttes, a Csík zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, Janza Kata, Dolhai Attila, Szörényi Levente, Mága Zoltán, Ránki Dezső, a Kormorán együttes, Varga Miklós, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, a Dumaszínház, vagy éppen a 12. Nemzetközi Ütős Fesztivál világhírű fellépői garantálják.

A fesztivál sajtótájékoztatóján Bolla Péter kabinetfőnök elmondta, az elmúlt évek törekvései eredményre vezettek, amelynek köszönhetően 2010-ben Győr a Kultúra Magyar Városa lett. A mércét tehát magasra tette a város, de a szándék az, hogy ezt a nívót évről évre megugorja. Hozzátette, a 15. Tavaszi Fesztivál programjait elnézve ezúttal ez sikerülni is fog.

Sarkadi Mónika a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója kifejtette, a Tavaszi Fesztivál egy összművészeti fesztivál zenei dominanciával, ahol a helyi művészek országos-, és világhírű sztárok is megfordulnak majd.

A programsorozat március 15-én kezdődik, amikor a nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan a Kormorán együttes és Varga Miklós ad koncertet. A programok sorában a kicsik és a nagyok is megtalálják a nekik szólót. A gyerekeknek igazi élmény lehet a Csipkerózsika táncszínházi produkció a Honvéd Táncszínház előadásában.

Csurák Erzsébet a Győri Művészeti és Fesztiválközpont munkatársa a 12. Nemzetközi Ütős Fesztivállal kapcsolatban kiemelte, a két nap során hazai és nemzetközi sztárok lépnek fel a Richter teremben. A vendégek között ott olvashatjuk többek között Carl Palmer nevét is, aki a legendás Emerson, Lake and Palmer dobosa. A várható hangulatból a Konga City Győr együttes adott ízelítőt.

Igazi kuriózum az a kezdeményezés, amelynek lényege, hogy a Széchenyi térre várnak mindenkit akár egy kanállal és egy lábassal, vagy bármivel, amivel dobolni lehet, egy közös, nagy zenélésre.

A Sajtótájékoztatón részt vett Janza Kata és a Ghymes együttes vezetője, Szarka Gyula is, és mindketten elismerően szóltak a fesztiválról. Mint mondták, szívesen lépnek fel városunkban, mert az valóban a kultúra városa. Janza Kata és Dolhai Attila musicalestjét március 21-én, a Ghymes együttes lemezbemutató koncertjét pedig március 27-én rendezik a Richter teremben.

Serfőzőné Tóth Andrea, a Kulturális Főosztály vezetője elmondta, a közelmúltban tartották a fővárosban a Budapesti Tavaszi Fesztivál sajtótájékoztatóját, ahol a győri programok is kiemelt figyelmet kaptak. Örömteli, hogy Csurák Erzsébet selyemfestő kiállítása bekerült a budapesti programok közé.

Hozzátette, a győri rendezvénysorozat magában foglalja a Széchenyi Egyetem tavaszi programjait is, amelyek ugyancsak felhőtlen kikapcsolódást ígérnek.

A Tavaszi Fesztivál programjai itt olvashatók

A Nemzetközi Ütős Fesztivál programjai innen elérhetők 

Forrás: www.gyor.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!