Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Borkai Zsolt a Médiaklubban

Borkai Zsolt volt a Médiaklub vendége 2010. november 4-én. A beszélgetés során szó esett a politikáról, családról, sportról, és persze a polgármester szívügyéről, Győrről is…

Ozsvárt Tamás a Revita TV munkatársa beszélgetett Borkai Zsolttal, aki arra volt kíváncsi, vajon az elmúlt négy év mennyire formálta át a politikus személyiségét. A polgármester elmondta, politikusként és emberként is két lábbal a földön kell maradni. Nem szabad elhinni, hogy mi vagyunk a legokosabbak, meg kell hallgatni a pozitív és a negatív kritikákat is. Hozzátette, tapasztaltabb lett, szemlélete is sokat alakult, de alapvetően az maradt, aki előtte is volt.

Kifejtette, sportolóként is voltak körülötte olyan emberek, akik továbblendítették a nehézségeken, és most is vannak, akikre számíthat. Kiemelte a család szerepét, akikre akkor is időt kell találni, amikor ez nagyon nehéz. A családdal együtt töltött órák jelentik az igazi feltöltődést számára. Hozzáfűzte, a közvetlen munkatársaira is tud támaszkodni, és ez nagy könnyebbség a mindennapi munkában.

Borkai Zsolt hangsúlyozta, elsősorban várospolitikusnak tartja magát, és a Parlamentben is Győrért dolgozik. Mint mondta, azért előnyös, ha egy polgármester országgyűlési képviselő, mert ott tud lenni azoknál a döntéseknél, amelyek a városát alapvetően érintik.

Természetesen a MOB elnökség is szóba került a beszélgetésen. Borkai Zsolt úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számára, hogy neve úgy szerepel, mint a legesélyesebb személy, az elnökségre. Hozzátette, a Magyar Olimpiai Bizottság a jövőben olyan sportot irányító központ lehet, amely új alapokra helyezheti a magyar sportot. Ehhez a sport-társadalom összefogására van szükség. A gyerekeket vissza kell vezetni a sportpályákra, és ehhez példaképek, eredményes sportolók is kellenek.

A polgármestert arról is kérdezték, hogy miként tud kikapcsolódni, hogyan tudja levezetni a felgyülemlett feszültséget. Borkai Zsolt elmondta, fallabdázik, és újabban az országúti kerékpározást is elkezdte. Kedveli a téli sportokat, és az igazi kikapcsolódás, ha néhány napot családi körben tölthet el.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!