Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Junior Tornász VB: Hamarosan kezdődik a jegyértékesítés

Három olimpiai bajnok ült egy asztalhoz hétfőn, hogy beszámoljanak a közelgő győri I. Tornász Junior VB aktualitásairól…

 

A sajtótájékoztató elején bemutatták a sporttörténelem első junior világbajnokságának promóciós filmjét, majd Borkai Zsolt polgármester és dr. Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség elnöke két korábbi, valamint Berki Krisztián napjaink tornász olimpiai bajnoka köszöntötte a résztvevőket. „Olyan infrastruktúra jött létre Győrben, amelynek köszönhetően nagyon sokan sportolnak a városban, és a létesítményeket kihasználva nemzetközi eseményeket szervezünk, ami a példakép-állításban is nagyon fontos.” – kezdte a polgármester, aki kiemelte, büszke rá, hogy Magyarország, azon belül is Győr rendezi az első junior VB-t, aminek szervezését a Magyar Állam és a város is jelentősen támogatja.

 

„Nagy sportdiplomáciai siker ez a rendezés, az is nagy eredmény, hogy sikerült elérni a junior vb létrehozását, és az is, hogy az első ilyen világverseny Magyarországon, azon belül pedig Győrben legyen.” – fogalmazott dr. Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség elnöke, aki kiemelte, hogy a szigorú előírások miatt nagyon költséges világeseményről van szó, de a megvásárlandó tornaszerek utána a honi tornasportot szolgálják majd.

 

„Hárman először 1997-ben szerepeltünk közös fotón, akkor én még gyerekversenyzőként álltam a két elődöm között.” – emlékezett vissza Berki Krisztián. A VB-re térve elmondta, azon túl, hogy egy nagyon komoly világeseményről van szó, sok fiatal érdeklődését kelthetjük fel a torna iránt. A legnagyobb magyar esélyes Balázs Krisztiánnal kapcsolatban kifejtette, tőle mindenki érmet vár, és ez a nyomás az ő pályáját is végig kísérte. A fiatal versenyzőnek azonban nem ezzel, csakis saját teljesítményével kell foglalkoznia.

 

Altorjai Sándor, a szövetség főtitkára bejelentette, napokon belül indul a jegyértékesítés, méghozzá nagyon kedvező áron. A selejtezőkre 500-1000 forint, a döntőkre pedig 2000 forint lesz a belépő, míg a nyilvános pódiumedzéseket ingyenesen lehet majd megtekinteni. A versenyről bővebben a jwchgyor2019.hu oldalon olvashatunk.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!