Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Győrben is elindult a Fidesz EP-kampánya

Orbán Viktor kormányfő hétpontos programot hirdetett a Fidesz Európai Parlamenti választási programját bemutató rendezvényen. Győrben számos helyszínen gyűjtik az akciótervet támogatók aláírását…

 

 

„A program bejelentésével a miniszterelnök a választás tétjét is meghatározta, a hét pont pedig a bevándorlás megállításához, keresztény kultúránk megőrzéséhez szükséges eszközöket sorolja fel.” – mondta el Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, az 1. számú választókerület elnöke a párt hétfői kampányindító sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a múlt hétvégén országos aláírásgyűjtő akciót indított a Fidesz, amelyben arra kérik a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák a hétpontos akciótervet. A gyűjtés Győrben is elindult, szombaton és vasárnap mintegy ezer aláírást gyűjtöttek az egyes választókerület aktivistái. A cél egyébként, hogy a választókerületben mintegy húszezer, országosan pedig kétmillió aláírást gyűjtsenek össze. Simon Róbert Balázs közölte, a Baross úton, a Csónakos szobornál hétfőtől-péntekig 10-től-14 óráig, a Fidesz irodában, a Király utcában szintén a hétköznapokon 10-től-17 óráig, pénteken és szombaton 7:30-tól 12 óráig a vásárcsarnoknál, vasárnap 7:30-tól 12 óráig pedig az ETO Park melletti piacon várják a támogatókat. Hozzátette, a Fidesz országszerte rövidesen több mint kétszáz lakossági fórumot is tart majd az európai parlamenti választás kampányában, hogy tájékoztassák céljaikról a szavazópolgárokat.

 

 

„Mindannyian emlékezhetünk arra, amikor néhány éve Győrt is közvetlenül és súlyosan érintette a migráció kérdése. Akkor levelek és telefonok százait kaptuk győri polgároktól, gyermekeikért aggódó szülőktől, hogy tegyünk valamit az áldatlan állapotok ellen.” – hangsúlyozta Borkai Zsolt polgármester, a Fidesz Győri Csoportjának elnöke, utalva a 2015-ös helyzetre, amikor az önkormányzatnak is számos intézkedést kellett megtennie. Mint mondta, akkor az ellenzék soraiból is hangosan követelte a Vámosszabadi tábor bezárását, de mára nyilvánvalóvá vált, hogy csak a Fidesz-KDNP tesz a migráció ellen, a magyar emberek biztonságát szem előtt tartva. Ezért is kéri a győrieket, hogy támogassák a Fidesz listáját az Európai Parlamenti választásokon.

 

Kérdésünkre Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő kifejtette, a 2-es számú választókerület csapata is megkezdte az aláírásgyűjtést, az első hétvégén öt helyszínen gyűjtötték a támogató aláírásokat. „Hatalmas érdeklődés mellett folyt a gyűjtés, sokan biztosítottak támogatásukról bennünket. A következő hetekben minden nap jelen leszünk Marcalvárosban, a Lajta úti posta előtt, Adyvárosban a Földes Gábor út Kodály Zoltán út kereszteződésénél, Szabadhegyen a Jereváni úti üzletsor előtt, valamint Ménfőcsanak  és Győrújbarát forgalmasabb pontjain.” – zárta a képviselő, aki szintén azt kérte, hogy akinek az említett értékek fontosak, támogassák a Fidesz listáját.

 

Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett hét pont:

  1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
  2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
  4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
  6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
  7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

 

Forrás: Győrplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!