Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Elkészült a kórház melletti kerékpárút

A felújított kerékpárutat és járdát szerdán adták át a kórház mellett, a Tihanyi Árpád úton.

 

A meglévő kerékpárutak felújítási programjával már 2014 óta foglalkozik az önkormányzat, minden évben sikerült újabb szakaszt felújítani a Szigethy Attila, a Tihanyi Árpád, illetve a Kálvária úton, az elmúlt években pedig az Ifjúság körút is teljes egészében biztonságos lett a bicikliseknek.

 

Borkai Zsolt polgármester az ünnepélyes átadón felhívta a figyelmet, hogy Kara Ákos államtitkárral, győri országgyűlési képviselővel és Radnóti Ákos alpolgármesterrel igyekeznek közösen tenni azért, hogy a győriek minél biztonságosabban közlekedhessenek városunkban. „Szeretnénk megtalálni azokat a helyeket, ahol fokozott a balesetveszély és nehéz az átkelés, esetleg nem is lehet közlekedni kerékpárral. A mostani is ilyen volt” – mutatott rá a városvezető a 400 méteres beruházásra, ami bruttó 52 millió forintból épült meg.

 

 

„Győrben minden városrész folyamatosan fejlődik. A napokban újabb fejleményeket tudunk bejelenteni a Győr és Pannonhalma közötti kerékpárútról, ami a Modern Városok Program keretében valósul meg” – árulta el Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő.

 

Az elmúlt évek fejlesztései kedveznek a győri kerékpáros közösségnek, hiszen egyre több állomással bővült a GyőrBike rendszer. Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros egyik önkormányzati képviselője felidézte, az elmúlt években teljesen megújult az Ifjúság körút. „Adyvárosban jelentősen előreléptünk a kerékpárutak fejlesztésében” – hangsúlyozta.

 

A Tihanyi Árpád úti kerékpárút-hálózat felújítása 2017-ben kezdődött el a páratlan oldalon az Ifjúság körút és a Földes Gábor utca között, a kórházzal szemben. Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője elmondta, hogy a felújítás a Magyar úti körforgalom és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolójának bejárata közötti szakaszon történt meg. „A kórház kerítését a buszvárók mögötti szakaszon beljebb építettük, a járda és kerékpárút-felület felújítása pedig az így kialakult szélesebb felületen történt meg. A meglévő buszváró építményeket is felújítottuk, több szakaszon az útszegélyeket is kicseréltük. A kerékpárutat a buszmegállói szakaszon korláttal választottuk el a gyalogjárdától a biztonságot figyelembe véve” – tette hozzá a szakember.

 

Szintén a közlekedésbiztonságot szolgálja, hogy a Kassák Lajos utcai csomópontnál lévő gyalogátkelőhelynél az utca szélességét lecsökkentették, hogy minél kisebb távolságot, rövidebb időt kelljen a gyalogosoknak az úttesten tölteniük.

 

Forrás: Győrplusz.hu

 

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!