Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Alakuló ülés: Letették az esküt a képviselők

A győri közgyűlés alakuló ülésének első napján, 2010 október 14-én a polgármester és az önkormányzati képviselők letették esküjüket, Borkai Zsolt ismertette a polgármesteri programot…

Az ülés elején dr. Gál Miklós a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a választás eredményét, amely szerint Győr polgármestere továbbra is Borkai Zsolt, az önkormányzati képviselők pedig:

A választókörzetekből egyéni mandátumot szerzett képviselők:
01. vk: Szeles Szabolcs (FIDESZ-KDNP)
02. vk: Fekete Dávid (FIDESZ-KDNP)
03. vk: Dr. Somogyi Tivadar (FIDESZ-KDNP) 
04. vk: Dr. Ottófi Rudolf (FIDESZ-KDNP)
05. vk: Dr. Dézsi Csaba András (FIDESZ-KDNP)
06. vk: Kalmár Ákos (FIDESZ-KDNP)
07. vk: Radnóti Ákos (FIDESZ-KDNP)
08. vk: Szabó Erik (FIDESZ-KDNP)
09. vk: Kovács Tamás (FIDESZ-KDNP)
10. vk: Borsi Róbert (FIDESZ-KDNP)
11. vk: Rózsavölgyi László (FIDESZ-KDNP)
12. vk: Hajszán Gyula (FIDESZ-KDNP)
13. vk: Simon Róbert Balázs (FIDESZ-KDNP)
14. vk: Dr. Sik Sándor (FIDESZ-KDNP)
15. vk: Takács Tímea (FIDESZ-KDNP)
16. vk: Szabó Jenő (FIDESZ-KDNP) 

Kompenzációs listáról bejutott:
Hegyi Zoltán (MSZP)
Dr. Kun András (MSZP)
Németh Árpád (MSZP)
Dr. Neupor Zsolt (MSZP)
Hofbauer Sándor József (JOBBIK)
Vörös Gyula (JOBBIK)
Pintér-Péntek Imre (PRO URBE GYŐR)

Az eskütétel után Borkai Zsolt ismertette a polgármesteri programot. Mint mondta, az elmúlt négy évben megkezdett munka folytatásához kéri a közgyűlés támogatását. A város a válság ellenére is fejlődött, gyarapodott, ami a győriek közös sikere.

A következő négy év egyik legfontosabb prioritása a munkahelyteremtés. Hozzátette, a város nagy lehetőség előtt áll az Audi fejlesztése révén, de az önkormányzat feladata az is, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások is helyzetbe kerüljenek. Szintén fontos feladat a munkahelyteremtéshez szorosan kapcsolódó oktatás fejlesztése, a szakképzési rendszer átalakításának folytatása.

Nélkülözhetetlenek a további infrastrukturális fejlesztések, a már megkezdett programok – mint például a lakóutca program – továbbvitele. A polgármester kifejtette, az önkormányzat szándékában áll a multifunkcionális csarnok megvalósítása, de nem mond le Újváros rehabilitációjáról, a Belváros további megújításáról és a turisztikai fejlesztésekről sem. A főbb irányok között a kultúra, innováció, egészségipar hármast említette.

A csütörtöki ülés utolsó napirendi pontjaként a testület elfogadta az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosítását. Az alakuló ülés pénteken folytatódik, amikor többek között megválasztják az alpolgármestereket.

Az ülés pénteki folytatása az alpolgármesterek megválasztásával kezdődött. Dr. Somogyi Tivadar az oktatás, egészségügy, szociálpolitika, Simon Róbert Balázs alpolgármester pedig a pénzügy területéért felel. A két főállású alpolgármester mellett dr. Ottófi Rudolfot társadalmi megbízatású alpolgármesterré választották, akinek a fő területe a civil szférával és az egyházakkal való kapcsolattartás lesz. Az ülésen megválasztották a bizottsági elnököket is.

A képviselők döntöttek arról is, hogy Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata egyetértve a Polgármester előterjesztésével hárommillió Ft támogatást biztosít a vörösiszap áradat károsultjainak megsegítésére. A közgyűlés hozzájárult ahhoz is, hogy a Győri Balett 2010. november 12-i jótékonysági estjének bevételét egyenlő arányban Kolontár község és Devecser város önkormányzatának számlájára utalva a települések károsultjai javára felajánlja.Forrás: www.gyor.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!