Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Új gépek szolgálatban

Két új, Wisconsin típusú kisgéppel gyarapodott a Győr-Szol Zrt. járműflottája, amelyeket a januári havazásban már élesben is kipróbált a szolgáltató.

 

„A városüzemeltetés magas színvonalú működtetéséhez megfelelő eszközrendszer is szükséges.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester a gépek bemutatásakor. Mint mondta, ez a két gép együttesen mintegy 16 millió forintos érték, de a közeljövőben további gépek is érkeznek a flottába.

 

 

Az amerikai licenc alapján készült, cseh gyártmányú gépek a kiegészítő adaptereknek köszönhetően a téli és a nyári időszakban egyaránt használhatóak, jelenleg hóeke és sószóró adapterekkel működnek. Valamennyi városrészben dolgoznak, elsősorban járdák, parkok, kerékpárutak, belvárosi, szűk utcák takarítására, síkosságmentesítésére használják őket. A Wisconsin fordítható tolólapjának szélessége 130 centiméter. A gép hátsó felére szerelhető vontatható sószóró berendezés 150-170 kilogramm síkosságmentesítő anyag szállítására és kijuttatására alkalmas. A szóróanyag kijuttatásának sebessége a jármű sebességéhez igazodik.

 

A gépek a tavasztól őszig fűnyíró adapterrel dolgoznak, ennek vágásszélessége 120 centiméter. Rendelkezik fűgyűjtővel, melynek előnye, hogy igény szerint magasra emeli a nyesedéket, így akár a jármű mellet haladó platós autóra is feljuttatja a levágott füvet.

 

Radnóti Ákos, városüzemeltetésért felelős alpolgármester kiemelte, a síkosságmentesítés és hóeltakarítás egy szabályozott, szisztematikus munka, amelyet összességében 35 gép több mint száz munkatárssal végez. Hozzáfűzte a most bemutatottakon kívül hamarosan további gépek is érkeznek.

 

 

Köztük egy 18 tonnás, két tengelyes, egy 26 tonnás, három tengelyes konténerszállító tehergépkocsi, egy 18 tonnás, két tengelyes, 4x4-es, billenőplatós, darus tehergépkocsi, mindegyik teljes téli felszereléssel, de egy plusz sószóró berendezés is, már meglévő tehergépkocsira. A teljes beruházás értéke megközelíti a kétszázmillió forintot.

 

A Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága egyébként 2019. január 1. és január 15. között 16 alkalommal végzett síkosságmentesítési tevékenységet Győr területen. Ebben az időszakban mintegy 600 tonna síkosságmentesítő szóróanyag került az utakra.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!