Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Borkai Zsolt az „Év polgármestere”, a város „Idősbarát Önkormányzat” címet kapott

Az idén immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Városi Polgármesterek Randevúját. A Helyi Önkormányzatok Napjának ünnepén Debrecenben tartották azt a konferenciát, amelyen Rétvári Bence, az Igazságügyi és Közigazgatási Minisztérium politikai államtitkára, és Oltványi Tamás, a rendezvényt szervező Szféra Európa Kft. ügyvezetője átadta Melocco Miklós 'A városépítés allegóriája' című szobrát az „Év polgármesterének”, az „Év alpolgármesterének”, valamint az „Év jegyzőjének”.

A lakosság szavazatai alapján az év polgármestere 2010-ben Borkai Zsolt győri városvezető lett. A polgármester az elismeréssel kapcsolatban úgy fogalmazott, az egy komoly csapatmunka és széleskörű összefogás eredménye, amelyben egyre többen vesznek részt. Mint mondta, a város sikerei minden győrinek a sikere. Borkai Zsolt köszönetet mondott mindazoknak, akik Győr fejlődéséért tevékenykednek.

A debreceni konferencián az 'Év alpolgármestere' címet Muraközi István (Berettyóújfalu), az 'Év jegyzője' elismerést pedig dr. Szekeres Antal (Debrecen) vehette át. A Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából ezen az eseményen osztották ki a „Helyi Önkormányzatokért” Díjakat is.

Ugyanezen a napon a Parlament is jeles esemény színhelye volt. Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester itt vette ugyanis át a város nevében az Idősbarát Önkormányzat díjat dr. Réthelyi Miklós szakminisztertől és dr. Kontrát Károly államtitkártól.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az Önkormányzati Minisztérium azon önkormányzatokat részesíti az elismerésben, amelyek aktív tevékenységükkel elősegítik a településükön élő idős emberek életminőségének javulását, helyi szervezeteik működését, hozzájárulnak a szabadidős programok megszervezéséhez, illetve a helyi közéletbe és annak alakításába széleskörűen bevonják őket és szervezeteiket. Az „Idősbarát Önkormányzat Díj” 1-1 millió forintos pénzjutalommal, valamint egy emlék réztáblával jár, melyet idén is hat önkormányzat, köztük Győr nyert el.

Az alpolgármester kifejtette, Győr város a WHO Egészséges Városok Európai Hálózatának tagjaként, az Idősek Egészsége alhálózatba bekapcsolódva végezte az idősek egészségi helyzetének felmérését, amelynek eredményeképpen 2006-ban elkészült az Idősek Egészségképe. Ennek alapján 2007-ben kidolgozták az idősek életminőségének javítását szolgáló Koncepciót, amelyet éves feladattervek végrehajtásával valósítanak meg. Ezt segíti és a városunkban élő idősek érdekeit jeleníti meg a 2007-ben megalakult Idősügyi Tanács. Önkormányzatunk egy jól szervezett szociális hálózatot épített ki, a nyugdíjas mozgalom pedig mintegy ötezer idős embernek biztosít társaságot és tartalmas szabadidő eltöltési lehetőséget.

Dr. Ottófi Rudolf úgy fogalmazott: „Amikor az idősekről beszélünk, nem statisztikák halmazát kell látnunk, hanem átdolgozott életeket, sokaknál túlélt háborút, felnevelt családokat, amelyek okán minden tiszteletet és szeretetet megérdemelnének nyugdíjasaink. Ők már letették a nemzet asztalára egész életüket. Sokan sokat nélkülöztek, sok nehézséggel néztek szembe, de nem adták fel. Nekünk mindent meg kell tennünk azért, hogy szép időskort biztosítsunk számukra.”

Forrás: www.gyor.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!