Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Audi: 250 milliárdos óriásberuházás Győrben

A világcég 2013 végéig mintegy 252 milliárd forintot fektet járműgyártásának bővítésébe Győrben. A városban több ezer új munkahely jön létre. A fejlesztést Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler az Audi igazgatótanácsának elnöke jelentette be 2010. szeptember 23-án a Parlamentben…

A 900 millió eurós beruházás révén teljes autógyártási folyamatot végeznek majd Győrben a karosszériagyártástól a fényezésen át egészen az összeszerelésig (a jelenleg Győrben összeszerelt járműmodellek karosszériája még Ingolstadtban készül).

Rupert Stadler elmondta, történelmi lépés ez az Auditól, amellyel a növekedést és a foglalkoztatást is erősítik. 2013-tól évente 125 ezer autó gördül majd ki a győri gyárból, köztük Audi TT Coupé, Roadster, A3 Cabriolet, valamint az A3 egy további változata.

A fejlesztés révén az Audinál közvetlenül 1800 új munkahely jön létre, de a beszállítókkal együtt ez a szám több ezresre tehető. Az elnök azt is elmondta, 1993 óta majdnem négymilliárd eurót fektettek be hazánkban. 1994-ben a győri gyárban még csak 200 munkatárs dolgozott, ma már 5800. Középtávon tehát ez a szám 1800 munkahellyel bővül, de a beszállítókkal együtt mintegy 15000 embernek adnak majd munkát.

Rupert Stadler azt is hangsúlyozta, Győrnek sok vetélytársa volt a helyszín kiválasztásánál, de a város kiváló feltételeket biztosít a számukra. Az elmúlt időszakban olyan fejlesztsek történtek, amelyek megkönnyítették a döntést, másrészt pedig az Audi Hungaria az eddigi működésével már bizonyított. Borkai Zsolt polgármester megerősítette, az önkormányzat tudatosan készült erre a lehetőségre, elég csak a szakképzési rendszer átalakítására, vagy az Audi-egyetem-város együttműködésre gondolni.

Orbán Viktor miniszterelnök kifejtette, nemzetgazdaságilag is jelentős beruházásról van szó, hiszen a fejlesztés után az Audi a magyar nemzetgazdaság egészéhez mintegy két százalékban járul majd hozzá.

A miniszterelnök ugyancsak a munkahelyteremtést hangsúlyozta, hiszen a közvetlenül létrejövő munkahelyek mellett további több ezer ember találhatja meg majd állását az autóiparhoz kapcsolódva. Orbán Viktor úgy fogalmazott, a kormány célja, hogy Közép-Európa legversenyképesebb gazdasági környezetét hozza létre, ha ez sikerül, tíz év alatt az egymillió új munkahely is létre tud jönni.

Forrás: www.gyor.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!