Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

AUDI 25 – E-korszak és Q-forradalom

Megalapításának 25. évfordulóját ünnepli a győri Audi Hungaria, „az innovatív motorok szülőhelye, a világ legnagyobb motorgyára, stílusikon autók otthona, Közép-Európa legnagyobb szerszámgyára”, mely az elektromosmotor-korszaknak és a „Q-forradalomnak” is meghatározó szereplője lesz. A csütörtöki ünnepségen fontos bejelentés hangzott el: Győrben nemcsak elektromos motorokat, hanem elektromos autókat is gyárt az Audi.

 

„Örülök, hogy az ötkarikás játékok bajnokaként egy olyan város polgármestere lehetek, amelyben a négykarikás Audi otthonra talált” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester. Utalt arra, hogy a város múltjában a járműipar mindig fontos szerepet játszott, a rendszerváltás után azonban új igények fogalmazódtak meg, és ezekre a csúcstechnológiát a városunkba hozó Audi segítségével reagálni tudtunk. Szólt arról, hogy az Audi a társadalmi felelősségvállalásban is élen jár, támogatja a kultúrát és az oktatást, nemes ügyeket karol fel, az önkormányzat megbízható, fontos stratégiai partnere. A polgármester köszönetet mondott a gyár dolgozóinak, valamint a magyar kormánynak, név szerint is megemlítve Orbán Viktor miniszterelnököt, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy versenyképes keretfeltételeket teremtettek az Audi magyarországi fejlődéséhez.

 

 

Győr polgármestere a város nevében az Audi Hungaria Zrt. kollektívájának 25 éves teljesítményét elismerő oklevelet és ezüst emlékérmet adott át Bram Schotnak és Achim Heinflingnek.

 

Az ünnepségről teljes beszámoló itt olvasható.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!