Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Átadták az Új Bácsai utat

Az új Bácsai út az önkormányzat saját beruházásaként valósult meg, amely a városrész közlekedését jelentősen megkönnyíti. Az utat 2010 szeptember 15-én adták át hivatalosan is a forgalomnak…

Borkai Zsolt polgármester az átadáson elmondta, hosszú évek óta fennálló problémát sikerült orvosolni a beruházás elkészültével. Az itt élők régi és jogos igénye volt az új út megépítése, hiszen az állandó dugók és torlódások nem csak a közlekedőket, de a régi Bácsai út mentén lakókat is meglehetősen zavarta.

Az 1,3 km-es út, amely mellett járda és kerékpárút is épült, és amely a körforgalmú csomópontokat, a régi útra való kikötést is tartalmazza 1,4 milliárd forintból valósult meg. A polgármester hangsúlyozta, városszerte számos út épült és újult meg, az elmúlt 3,5 évben erre a célra az önkormányzat mintegy ötmilliárd forintot fordított.

Ottófi Rudolf alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, a beruházás az eredeti határidőre elkészült, és ma a fél évvel ezelőtt még bokros, cserjés, feldúlt terület helyett egy 21. századi minőségben elkészült utat láthatunk. Kiemelte, az új út sokat jelent az itt élőknek, és az erre közlekedőknek egyaránt.

Az átadáson az új Bácsai utat Szuchentrunk Mihály a kisbácsai templom katolikus esperes plébánosa áldotta meg, a kisbácsai tagiskola diákjai adtak műsort, valamint a jelenlévők a Hangraforgó Együttes előadását is élvezhették.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!