Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Hazai és világsztárok a győri EYOF nyitóünnepségén

A nemzetközi sztár-dj Steve Aoki lesz, de fellép többek között a Kerekes Band és a The Biebers is. A műsort Ördög Nóra és Szujó Zoltán vezeti majd, s a látványos show-ba egy különleges karkötővel kapcsolódik majd be a közönség. A sajtótájékoztatón bemutatták a médiapartnereket és két újabb szponzort is…

 

Látványos show-t, felejthetetlen pillanatokat ígérnek a szervezők a megnyitó ünnepségen, amelynek fontos szervezőelve, hogy a győri és a magyar kultúrára épít, de oly módon, hogy az a fiatalok számára is fogyasztható, magával ragadó legyen. „Az olimpiák közvetítései során a nyitóünnepségre különös figyelem irányul, és bízunk benne, hogy ez nem lesz másként Győr esetében sem, hiszen egy magával ragadó, egyedi és különleges nyitánnyal készülünk – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, a szervezőbizottság elnöke az ünnepséget bemutató sajtótájékoztatón. Kiemelte, a fiatalok átélhetik az olimpiai eseményekre jellemző csapat-bevonulást, az EYOF-láng érkezését, részesei lehetnek valami egyedinek, amely örök emlék maradhat a számukra. A polgármester köszönetet mondott az újonnan csatlakozó szponzoroknak és a média-partnereknek, egyben jelezte, nagy öröm, hogy ilyen sokan érzik át a nyári multi-sportesemény jelentőségét.

 

 

A nyitány egyik résztvevője, Bánhegyi Adrienn világbajnok kötélugró lélegzetállító bemutatóján keresztül szemléltette a koncepciót, hogy a magyaros elemeket hogyan lehet becsempészni az új generáció számára is lebilincselő, modern show-ba. Ezt követően a nyitóünnepség néhány kulisszatitkába Heilig András, a ceremónia rendezője avatott be bennünket. Elmondta, a július 23-án este 20:30-kor az ETO Stadionban kezdődő két órás program első 24 perce egy művészeti kavalkád lesz, különleges látványelemekkel. „Olyan produkciókat vonultatunk fel, amely a fiatalok számára is élvezetessé, magával ragadóvá teszi az eseményt.” A stadion közepén egy hat méter széles, hat méter magas kocka, vagyis egy háromdimenziós ledfal helyezkedik majd el, amely mozog, kinyílik, rengeteg lehetőséget kínál a látványos produkciók még látványosabbá tételéhez. A hat tonnás szerkezet mozgatásán kizárólag győri cégek dolgoznak, ahogy a művészi programban is olyan győri társulatok közreműködnek, mint a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Győri Nemzeti Színház, vagy épp a Vaskakas Bábszínház. A műsorban mintegy 300 táncos, akrobata, sportoló és egyéb szereplő közreműködik. A nyitány után következik a hivatalos rész, a beszédekkel, a fogadalomtételekkel és a csapatok bevonulásával. Különlegessége, hogy a csapatok nem kívülről érkeznek a stadionba, hanem annak lelátóján foglalnak helyet, így már az elejétől részesei lehetnek az élménynek. A mintegy 14 ezer különleges karkötő segítségével nem csak a sportolók, de valamennyi néző aktív részese lehet a shownak, és hozzájárulhatnak például a nemzetek zászlóinak stadionnyi méretű megjelenítésében. Az EYOF lángjának megérkezése is rendhagyó lesz, mert azt a sportolók közé is beviszik.

 

A harmadik rész a szórakozásé, itt a zene kerül előtérbe többek között a Virtuózok című műsor fiatal tehetségei, a népzenei és modern elemeket ötvöző Kerekes Band, vagy az EYOF dalát is jegyző The Biebers közreműködésével. A nemzetközi sztárfellépő pedig a fiatal korosztály egyik kedvenc dj-je, Steve Aoki lesz, aki örömmel mondott igent a felkérésre, és aki a sajtótájékoztatón videó-üzenetben is köszöntötte a résztvevőket. A nyitóünnepségre a jegymester.hu weboldalon keresztül még kaphatók belépők. Az ünnepséget a Duna Word élőben közvetíti, így a határon túli magyar területeken is látható hazánk első olimpiai eseményének nyitánya.

 

„Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy az egyik műsorvezetője lehetek a programnak.” – fogalmazott Szujó Zoltán, aki Ördög Nórával közösen vezeti majd a nyitóünnepséget. Mint mondta, több nemzetközi nyitó- és záróesemény kommentátora volt már, és tapasztalat, hogy sokszor nehéz kihámozni egy-egy produkció láttán, hogy mi lenne az üzenet, de a győri programnál ez egyértelmű lesz.

 

 

A szervezők által már korábban bemutatott szponzorok mellé újabb két támogató csatlakozott, a Delta Informatika Zrt. a gyémánt fokozatú, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. pedig az arany fokozatú partnerek táborát erősíti. Az előző többek között telefonokat, számítógépeket, szoftvereket biztosít, míg az utóbbi Theodora ásványvízzel járul hozzá az EYOF sikeréhez. Hartmann István a Delta vezérigazgatója kiemelte, az idén harminc éves magyar cég számára igazán különlegessé teszi a kerek évfordulót, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál részesei lehetnek. Balogh Levente a Szentkirályi-Kékkúti elnöke azt emelte ki, hogy a sportolás fontossága, ahogy a jó minőségű ásványvíz fogyasztása is az egészséges életmód része, s az EYOF-on azok a fiatalok vesznek részt, akik sokat tehetnek e generáció szemléletének alakításában.

 

A sajtótájékoztató keretében mutatták be a győri EYOF médiatámogatóit. A Győr+ Média Zrt-t, az MTVA Zrt-t, a Mediaworks Hungary Zrt-t, a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Zrt-t, valamint a FUNZINE Média Kft-t. A Győr+ Média Zrt. végzi az esemény teljes média-kiszolgálását, a közmédia nem csak a megnyitót, de 45 perces napi összefoglalókat is sugároz majd. A Mediaworkshöz tartozó újságokban, mint a Nemzeti Sport, ahogy a Lapcomhoz tartozó Kisalföld napilapban is kiemelt figyelmet kap a győri EYOF, míg a Funzine ugyancsak a lapcsaládhoz tartozó kiadványokban népszerűsíti az eseményt, angol nyelven is. A partneri megállapodás aláírásakor Endrődi Péter a Győrplusz vezérigazgatója elmondta, „győri médiacentrumként minden felületünkkel Győr sikeréért dolgozunk, ezért sem lehetett kérdés, hogy hazánk első olimpiai multi-sporteseményéből, a győri EYOF-ból is kivesszük a részünket. Bízom benne, hogy minél több szép pillanatról és felemelő sikerről adhatunk hírt.” Nyerges Csaba a Kisalföld főszerkesztője úgy fogalmazott, a győri önkormányzattal szoros az együttműködésük, számos jó cél érdekében vittek sikerre közös projekteket, és az EYOF sem maradhat ki ebből a sorból. Bognár Léna a Funzine értékesítési vezetője jelezte, a fiatalokhoz több sajtóorgánumon keresztül is szólnak, és már a nyári eseményt megelőzően igyekeznek minél inkább felkelteni az érdeklődést a körükben.

 

 

A tájékoztatón Domanyik Eszter a szervezőbizottság rendezvényekért is felelős igazgatóságának vezetője hangsúlyozta, az EYOF-on a sportprogramok mellett a Dunakapu téren kulturális programok, könnyűzenei koncertek segítségével mutatkoznak be hazánk értékei, amelyek a résztvevők számára nyújtanak kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!