Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Turizmusfejlesztés: Látogatóközpont Győrben

Látogatóközpont nyílik a győri belvárosban. A ” Legyen aktív vendégünk, találkozzunk a győri kistérségben!” projekt keretében, a Győri Többcélú Kistérségi Társulás tíz tagtelepülésének részvételével megvalósuló program támogatási szerződését 2010. augusztus 24-én írták alá.

A Legyen aktív vendégünk, találkozzunk a győri kistérségben! Turizmusfejlesztés a NYDOP-2.1.1/E-09-2009-0005 sz. pályázathoz kapcsolódóan a jövőbeni győri látogatóközpontban (az egykori Baross úti sportbolt épülete) Borkai Zsolt győri polgármester, a kistérségi társulás elnöke és Horváth Jácint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója írta alá a támogatási szerződést kedden.

A Győri Többcélú Kistérségi Társulás tíz tagtelepülésével (Győr, Dunaszeg, Gönyű, Győrladamér, Győrújfalu, Győrújbarát, Győrzámoly, Kisbajcs, Kunsziget, Vámosszabadi) együttműködve 2009. november 20-án nyújtotta be pályázati anyagát a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez. 2010. márciusában az Ügynökség a pályázatot támogatásra érdemesnek ítélte.

Borkai Zsolt az aláírás előtt elmondta, a kistérség közös turisztikai koncepciója alapján Győr és a kistérség települései együtt dolgoznak az idegenforgalom fejlesztésén. A 2009-es évhez képest a megyében tíz százalékkal, Győrben pedig 30 százalékkal növekedett a vendégéjszakák száma, ami jelentős előrelépésnek nevezhető. Hozzátette, a mostani projekt is azt a célt szolgálja, hogy a térség turisztikai vonzerejét tovább emeljék.

A projekt teljes költsége több mint 422 millió forint, amelyből az önerő mintegy 68 millió forint.

Horváth Jácint kifejtette, ilyen nagy összegű turisztikai támogatás aláírása fontos pillanat. A projekt erőssége, hogy nem egy-egy turisztikai elem támogatásáról van szó, hanem egy összefogás révén létrejövő olyan turisztikai csomagról, amely többféle helyszínt és elemet is tartalmaz, és kínál majd a látogatóknak. A belváros szívében kialakítandó látogató központ pedig tovább erősíti az idegenforgalmat a megfelelő színvonalú információtovábbítás révén.

Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere a kistelepülések nevében köszönte meg a támogatást. Mint mondta, a projekt révén egy turisztikai lánc jön létre, amelyben minden település meg tudja mutatni értékeit, majd tovább tudja irányítani a látogatókat a többi településre is, így nyer a pályázattal az egész kistérség.

A látogatóközpontban többek között helyet kap az információs iroda, ajándékbolt, ökoturisztikai bemutatóhely, prezentációs terem és a jövőbeni lehetőségek között szerepel a kerékpárkölcsönzés is. A kistérségben többek között túraútvonalak, tanösvények, kikötő, Kunszigeten pedig strandfejlesztés valósul meg.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!