Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

A megyei jogú városok üdvözlik az EYOF-ot

A Megyei Jogú Városok Szövetsége Szekszárdon ülésezett, ahol Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke tartott előadást a közelgő győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról…

 

Az MJVSZ szekszárdi közgyűlésén számos más aktuális téma mellett hazánk első olimpiai multisport-eseménye is fókuszba került. A polgármester a tagság előtt bemutatta a nyári játékok helyszíneit, az előkészületek jelenlegi állását. A május végén kezdődő országos lángfutás külön témaként szerepelt, hiszen az európai olimpiai láng az ország számos részére eljut, köztük a megyei jogú városokba is. Az előadás során Borkai Zsolt személyesen is meginvitálta a városok vezetőit a május 24-i győri lángfogadó ceremóniára, illetve a július 23-i nyitóünnepségre is, egyben köszönetet mondott azért, hogy a lángfutás szervezésében a megyei jogú városok is aktív szerepet vállalnak. Mint mondta, látható, hogy az ötkarikás esemény még akkor is sokat jelent Magyarországnak, a magyaroknak, ha ifjúsági rendezvényről van szó, sikeréért rengetegen fogtak össze.

 

Szita Károly, a szövetség elnöke kifejtette, a Megyei Jogú Városok Szövetségébe tartozó 23 város évente összesen mintegy 20 milliárd forintot fordít sportcélokra és ezzel az állam után a második legnagyobb támogatója a sportéletnek. A megyei jogú városok vezetői szomorúak amiatt, hogy Magyarország nem rendez olimpiát, de büszkék arra, hogy ifjúsági olimpiát igen.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!