Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

GYŐR ÉS AZ ÚJ KORMÁNY ELSŐ KÖZÖS SIKERE

Megszületett a Parlamentben Győr és az új kormány első közös sikere: az év második felétől visszatér az önkormányzatokhoz a helyi iparűzési adó befizetése! Győr üdvözli a döntést!
 

Önkormányzatunk volt az első, amely tiltakozott a Bajnai-kormány elhibázott határozata ellen, amely a helyhatóságoktól az állami adóhatósághoz utalta a helyben termelt adóforintok befizetését, és Győr volt az első, aki kezdeményezte: az önkormányzatiságot sértő, a települések költségvetési tervezését kiszámíthatatlanná tévő rendeletet semmisítse meg az Országgyűlés!
 

Győr önkormányzata továbbra is azt vallja: a beszedés áthelyezése önkormányzati alapjogot sértett. Az iparűzési adó az önkormányzatok legjelentősebb bevételi forrása. Ezt a támaszt, ezt a biztos igazodási pontot akarta a korábbi, szocialista kormány kihúzni a települések alól. Ez elfogadhatatlan volt, ezt mielőbb meg kellett szüntetni!    
 

Az idei költségvetés ráadásul felhatalmazta az APEH-et, hogy az iparűzési adóbevételek időbeli eltéréséből adódó átmeneti hiányok fedezetére a kincstár kamatmentes hitelt nyújtson az adóhatóságnak. A régi eljárási rend visszaállításával erre nem lesz szükség, így az embereknek nem kell ismét megfizetnie egy elhibázott kormányzati intézkedés árát!
 

A Győr számára is egyértelműen pozitív döntés azt jelenti, hogy az eltervezett ütemben folytatódhatnak beruházásaink és fejlesztéseink. A Győrben befizetett adóforintok helyben maradnak, a győri cégek pedig biztosak lehetnek abban, hogy befizetéseik Győr gyarapodását, fejlődését szolgálják.   
 

Győrt továbbra is a győriek építik, ám a jövőben – 8 év után végre ismét – ezt az építkezést az új kormány tevőlegesen is támogatja!  
 

Borkai Zsolt

Győr polgármestere
 

Győr, 2010. június 22.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!