Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Utazás kiállítás: Fókuszban az EYOF és Győr új arculata

Interaktív játékok és sok-sok program a belföldi díszvendég Győr és a kulturális díszvendég Pannonhalmi Főapátság közös, száz négyzetméteres standján…

 

760 érem talál gazdára július 23-29. között a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, ahol a kontinens ötven országának legjobb fiatal sportolói tíz sportágban méretik meg magukat. 3600 sportoló és szakvezető, 461 bíró közel félezer kiemelt vendég, és persze a hozzátartozók, érdeklődők érkeznek majd hozzánk. - többek között ezt is megtudhattuk a város standjánál, ahol az EYOF legfontosabb tudnivalóiról interaktív játék segítségével értesülhetünk. A negyvenedik utazás kiállítás hivatalos megnyitóján Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a vendégeket, aki a standnál részletesen is beszámolt Győr 2017-es kínálatáról. „Ez az év különleges a város történetében, hiszen hazánk első olimpiai eseményét rendezheti. A városban számos olyan fejlesztés valósult meg, ami színvonalassá teszi a rendezést, utána pedig a győrieket szolgálja. A mi példánk is mutatja, hogy lehet jól hasznosítani ezeket a létesítményeket, úgy, hogy az valóban a közösség szolgálatába álljon, akár sportlétesítményekként, akár egyetemi kollégiumként, akár családok otthonaiként.” A polgármester kiemelte, Győr ma már az egyik legkeresettebb hazai város, természeti és épített környezetünk, fesztiváljaink, kulturális intézményeink, szabadidős lehetőségeink, de sportunk is vonzóvá teszi a turisták előtt a kisalföldi megyeszékhelyet, amely az elmúlt évben nyolc százalékos növekedés mellett 368 ezer vendégéjszakát regiszrálhatott.

 

 

Domanyik Eszter a Városháza Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője hozzáfűzte, az új városi arculat célja is az, hogy ezt a sokszínűséget, Győr értékgazdagságát bemutassa, széles körben népszerűsítse. (A városi arculatotról részletesen itt olvashatnak.) Az osztályvezető az EYOF-fal kapcsolatban kiemelte a nyitányig még rengeteg izgalmas dolog történik majd, gondoljunk akár a hivatalos érmek vagy az EYOF dalának bemutatására, de akár az Európai Olimpiai Láng Magyarországra érkezésére, amelyre még soha nem volt példa. Emellett hagyományosan népszerű fesztiváljaink, nagyszerű fellépők és színvonalas előadások színesítik az évet, amelyekről a standon megtalálható kiadványokból is tájékozódhatunk.

 

A standon egyébként az EYOF mellett az új arculattal és a város legfőbb nevezetességeivel is látványos módon ismerkedhetnek az érdeklődők annál az interaktív térképnél, ahol az ikonokat megérintve animáció formájában elevenedik meg például a vaskakas legenda, vagy a szóda-csobogó.

 

 

 

 

„2017-ben a Közös Ház a jelmondatunk” - fogalmazott Várszegi Asztrik főapát a kulturális díszvendég programjait ismertetve. Mint mondta, ha felülről közelítjük a pannonhalmi apátságot, több mint tizenegyezer négyzetméter egybefüggő tetőfelületet látunk, amely alatt közel negyven szerzetes, kétszáz munkatárs, háromszázharminc diák él. Ez a közösség mindig szeretettel látja a vendégeket, akik az idén is számos különleges programmal találkozhatnak. Dejcsics Konrád a főapátság kulturális igazgatója hozzáfűzte, közel hetven programot szerveznek az idén a spiritualitás, az élmény, a kultúra, valamint képzés-oktatás témakörben. Mint megtudtuk, a jövőben az Apátsági Múzeum és Galéria épületegyüttesének továbbépítésével száz szobás négy csillag superior szállodát is létrehoznak, amely a tervek szerint 2019 második félévétől fogadhatja az üzleti és szabadidős vendégeket építve a hagyományos gyógynövénykultúrára és egy Kneipp-módszerrel épülő Wellness részre is.

 

Az utazás kiállítás egyébként mintegy húszezer négyzetméteren rendezik meg, s negyvenezer látogatóra számítanak. – ezt már Ganczer Gábor a Hungexpo vezérigazgatója közölte. A hivatalos megnyitón elhangzott, a tavalyi esztendőben Magyarországon hét százalékkal emelkedett a turisták száma, miközben ez a szám a világon négy, Európában pedig két százalék. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese azt is elárulta, a belföldi és a külföldi kereslet hasonló arányban erősödött. Kifejtette, hogy bár az adatok arról árulkodnak, hogy a hazai turizmus jól teljesít, még vannak kiaknázandó területek, akár a konferencia-, akár a gasztroturizmus terén, az időbeli koncentráltság oldása, a vidék erősebb bekapcsolása is új lehetőségeket nyithat.

 

 

 

 

Győr standja a rendezvény ideje alatt, vagyis vasárnapig az „A” épület 307. helyén található meg.

 

Kapcsolódó cikk: Különleges sormintát alkotnak Győr nevezetességei az új városi arculatban

 

Forrás: Gyorplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!