Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Élőben kapcsolták a győri kiskakast

Több mint ezer idegenforgalmi szakember figyelte árgus szemekkel az animált kabalakakas és Győr polgármesterének beszélgetését a hazai turisztikai szakma legrangosabb eseményén.

 

A Turizmus Kft. által szervezett évadnyitó fogadás több mint két évtizedes hagyomány, amelyen a szerteágazó szakma valamennyi vezető képviselője együtt van. „A turizmust stratégiai ágazatként kezeli a kormány, így minden adott ahhoz, hogy 2017 kivételes év legyen a hazai idegenforgalom számára.” – fogalmazott Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos, aki azt is bejelentette, hogy mivel az ágazat átalakítása lezárult, a jövőben már nem tölti be ezt a tisztséget. Kiemelte, a szakma évek óta kiváló számokat produkál, pezseg a turisztikai szektor, s megemlítette Budapest, Balaton és Győr vonzerejét is. Az eseményen városunk díszvendégként vett részt, és a bemutatkozásnak meglehetősen rendhagyó, ám annál izgalmasabb módját választotta.

 

Amikor városunkra került a sor, Borkai Zsolt polgármester lépett a színpadra. Eddig nincs is semmi rendkívüli, ám a jelenlévők meglepetésére nem egy hagyományos köszöntő beszéd következett, hanem egy különleges párbeszéd. Hugoo, a 2017-es, győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kabalafigurája „élő kapcsolás” révén jelent meg a hatalmas kivetítőn egy számítógépes animáció formájában. A polgármester, mint afféle rutinos műsorvezető faggatta a kakast az ötkarikás játékokról, a kabalaállat pedig jó humorérzékkel válaszolgatott.

 

 

A beszélgetés végén a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt kérdezte Hugoo-tól, mit üzen azoknak, akik még nem tudnak sokat az EYOF-ról. „Azt, hogy írják be a naptárjukba, 2017. július 23-30 között ne menjenek máshová, csak Győrbe! Az is jöjjön, aki a sportot szereti, az is, aki a kultúrát kedveli, az is, aki jót akar bulizni, az is, aki sok szépet akar látni, és az is, aki egyszerűen csak büszke rá, hogy hazánk olimpiai eseményt rendezhet! Én már meghívtam távoli rokonaimat, Kukorit és Kotkodát, szóltam Csőrmesternek, Gombóc Artúrnak és Doktor Bubónak is! Most rajtad a sor Zsolt! Te is szólj, akinek csak tudsz!”

 

A polgármester minderre csak annyit mondott a hallgatósághoz fordulva: „Mit tehetnék ehhez hozzá? Szeretettel várom mindnyájukat az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra Győrben!”

 

A rendezvényen a színpadi programon kívül Győr standja is igazi kuriózum volt, ahol a város turisztikai attrakcióit egy interaktív fal segítségével ismerhették meg az érdeklődők. A fal a város térképét ábrázolta, és ha valaki megérintette a jelölt látványosságokat, azok játékos animáció formájában elevenedtek meg. Így láthatták például a vaskakas legendát, a szódásszifon kutat, a Bazilikát vagy éppen a Győri Nemzeti Színházat a stand vendégei. Domanyik Eszter a városháza Városmarketing és Programszervezési főosztályának vezetője elárulta, az installáció a nagyközönség számára a Budapesti Utazási Kiállításon látható majd először, amelyre a város idei turisztikai kínálatának bemutatása mellett több meglepetéssel is készülnek.  A gála műsorában a Bolero egy részletével fellépett és nagy sikert aratott a Győri Balett társulata is.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!