Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

EYOF: Az idősekre is számít a város

Eddig összesen 40 milliárd forint értékben történtek az EYOF-hoz is kapcsolódó beruházások Győrben. Erről Borkai Zsolt beszélt a nyugdíjas egyetemen, ahol elmondta, reméli, hogy a szépkorúak is kiveszik a részüket hazánk első ötkarikás eseményének sikeréből…

 

„Akár önkéntesként, akár résztvevőként, de mindenképp számítunk az idősebb korosztályra is,. hiszen a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sikere közös ügyünk, Győr és az ország jó hírét öregbítheti.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az Egyetemi Csarnokban a nyugdíjas egyetem több száz szépkorú hallgatója előtt. Az EYOF-ról tartott előadásában hangsúlyozta, ha számba vesszük azokat a fejlesztéseket, amelyek már megvalósultak, és amelyek a rendezvény sikeréhez is hozzájárulnak, saját forrásból, állami támogatásból és európai pályázatok segítségével összességében már most negyvenmilliárd forintos értéket képviselnek. A legfontosabb, hogy a megépülő sportlétesítmények, az új egyetemi kollégium, vagy épp a fejlődő közlekedési infrastruktúra a versenyek után is itt maradnak, és a győriek mindennapjait teszik jobbá. A polgármester arról is beszélt, hogy hazánk első olimpiai eseményének a sikere a 2024-es budapesti rendezést is segítheti. „Magyarország a riói eredményekkel együtt már ötszáz megszerzett olimpiai érem felett jár, a legeredményesebb országok közé tartozik, viszont az egyetlen közülük, amelyik még nem rendezett olimpiát. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elfogadott új szabályok a gazdaságos rendezést segítik, ez adja meg a főváros esélyét is.”

 

 

Borkai Zsolt bejelentette, hogy a hazánkban elsőként fellobbanó olimpiai láng Rómából, vagyis az Európai Olimpiai Bizottság központjából érkezik, a lángfutás során eljut az ország számos pontjára, hogy aztán megérkezzen Győrbe, a rendezvény helyszínére. Azt is kiemelte, hogy az EYOF nem pusztán egy sportesemény, hanem egy lehetőség, hogy megismertessük az európai fiatalokkal Győr és Magyarország értékeit, kultúráját. A rendezvény méretében a nagy téli olimpiához hasonlítható, így a mintegy 3600 sportoló, a velük érkező szakvezetők, családtagok, barátok vendégül látása nagy feladat, de hatalmas lehetőség is városunk számára. Az előadás közben az idősek megtekinthették az EYOF-ot népszerűsítő filmet is, amely nagy sikert aratott. A benne szereplő kabalakakassal kapcsolatban elmondta, bár néhányan kritikusan értékelték a városháza előtt elhelyezett Hugoo figurát - amely egyébként nem az Adventhez kapcsolódik, hanem a jövő évi játékokat hirdeti -, látható, hogy a gyermekeknek nagy örömet okoz, rengetegen nézik meg és fotózkodnak előtte. Borkai Zsolt végezetül arra kérte a nyugdíjasokat, érezzék magukénak a rendezvényt, vegyenek részt rajta, járjanak jó példával a fiatalok előtt.

 

Domanyik Eszter a polgármesteri hivatal Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője hozzátette, intenzíven toborozzák az önkénteseket, az iskolákban rendhagyó osztályfőnöki órákon, az egyetemen EYOF-kurzussal szólítják meg a fiatalokat, különböző rendezvényeken, illetve felhívásokban szólnak a családokhoz. Az önkéntes regisztráció június közepén indult, és azóta több mint 1200-an regisztráltak, köztük hetven éven felüliek is találhatók, még Ausztriából is. Az osztályvezető hangsúlyozta, a szépkorúak csatlakozása egy nagyszerű üzenet a világnak, mellyel az aktív időskor fontosságát és a generációk összefogását is hirdethetik. Hozzátette, az idősek tapasztalatait számos területen tudják hasznosítani, akár az információk átadásában, akár szervezésben, de van, aki az étkeztetésnél, a szállások előkészítésénél, vagy akár fordítási feladatokban is tud segíteni. Az ő jelentkezésüket is várják a gyor2017.hu honlapon.

 

Forrás: Gyorplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!