Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Olimpia 2024: „Budapest a megfelelő város a megfelelő időben”

Elsöprő sikert aratott a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat prezentációja a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) keddi, dohai közgyűlésén. A résztvevők külön gratuláltak a kandidáló magyar csapatnak.

 

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke mondott nyitó beszédet, melyben hangsúlyozta: a riói olimpia csodálatos sikert hozott, a negatív dolgokért pedig nem a szervezők hibáztathatóak, hanem az ország körülményei. „Folyamatosan változnunk kell, ugyanis semmilyen rendszer sem immunis, bármikor bármi megtörténhet. Meg kell őriznünk a hitelességünket – így a NOB elnöke, aki a 2024-es olimpiai pályázatra is kitért. – Nagyszerű híreink vannak. Az Agenda 2020 reformjai működnek, ugyanis ezek nélkül egy pályázó sem lenne a 2024-es játékokra.”

 

Az ebédszünetet követően következtek a 2024-es olimpiai pályázók előadásai. A sorrendet sorsolással döntötték el: először Los Angeles, majd Budapest után Párizs mutatkozhatott be első alkalommal hivatalosan. A prezentáció azért kulcsfontosságú, mert ezután a pályázó városoknak csupán háromszor lesz lehetőségük részletes prezentációban bemutatni az elképzeléseiket: a NOB értékelő bizottságának jövő májusi látogatásakor, a júliusi, lausanne-i technikai prezentáción, valamint szeptemberben, a limai helyszínkijelölő kongresszuson.

 

A 20 perces előadás elején Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó és Arlóy Zsófia asztaliteniszező paralimpikon köszöntötte a mintegy 1000 résztvevőt, majd Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szólt a megjelentekhez.

 

„Magyarország olimpiai nemzet, 176 aranyéremmel, a modern olimpiai mozgalom alapítójaként, s az ötkarikás örökrangsor nyolcadik helyezettjeként” – mondta Borkai Zsolt. Hozzátette, azért vannak most jelen, hogy valóra váltsák Kemény Ferenc 1894-es álmát, vagyis a budapesti olimpiarendezést, amely – mint a MOB elnöke mondta – „nemcsak az ő álma, hanem a miénk is”.

 

Fürjes Balázs, a budapesti pályázat vezetője kijelentette, hogy magáénak érzi a budapesti olimpia vízióját, „egy olyan budapesti játékokat, amely életre kelt egy új generációt a sport mindent elsöprő erejével”.

 

A teljes cikk itt olvasható.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!