Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Tizennyolccal bővült a győri szociális lakások száma

Győr országosan is élenjáró az önkormányzati lakások számában, amely most Sáráson, a Medvei utcában bővült tovább, és ahol 18 család találhatott kényelmes otthonra…

 

„Győrben országosan is kiemelkedő a szociális bérlakások száma, de az állományt a jövőben is bővíteni kívánjuk.” – fogalmazott az új lakások átadásán Borkai Zsolt. A polgármester kiemelte, a 18, egyenként mintegy 50 négyzetméteres, 1,5 szobás lakás összesen mintegy 330 millió forintos beruházást jelentett. Hangsúlyozta, az itt lakók bérleti díja nem éri el a húszezer forintot.

 

 

„Nagyszerű otthonra találtak itt, arra kérem Önöket, hogy úgy vigyázzanak rá, tegyék olyan otthonossá, mintha nem bérelnék, hanem a sajátjuk lenne.” – fordult a lakókhoz dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, aki szintén kiemelte, a több mint négyezres önkormányzati lakás-állomány bővítésének lehetőségeit tovább keresik.

 

A lakók névében Frank Eszter mondott köszönetet. Kifejtette, augusztusban költöztek be, azóta jó viszonyt alakítottak ki a többségében kisgyermekes családokkal, egy igazi kis közösség van kialakulóban. „Alíz lányom például alig akar esténként bejönni az udvarról, szinte úgy kell bevontatni.”

 

A sárási lakásokat a Fényjel Stúdió Kft. tervezte, a kivitelezők a FODOR Építőipari és Kereskedelmi Kft., valamint a TERÁN Építőipari és Kereskedelmi Kft. voltak. A szobák mellett a lakásokban előtér, WC, fürdőszoba, tároló helyiség kapott helyet. Az épületek hagyományos falazott szerkezetűek, vasbeton födémmel, ácsszerkezetű magas tetővel, amelyekhez terasz és zöldterület is kapcsolódik.

 

Forrás: gyorplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!