Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Összefogtak a győri vállalkozók és az önkormányzat az árvízkárosultakért

2010. június 17-én, csütörtökön délelőtt tíz kamionnyi építőanyag indult útnak a katasztrófa sújtotta térségbe. Az önkormányzat és a győri vállalkozók újabb példaértékű összefogása…

Építőanyaggal segítik az árvíz miatt súlyos helyzetbe került települések lakosait győri építőipari vállalkozók. Felsőzsolcára, Edelénybe és Szendrőre a házak újjáépítéséhez szükséges építőanyagokat, falazó habarcsot, téglát, járólapot, fajanszot, színező vakolatot visznek tíz kamionnal és három teherautóval.

A kamionok csütörtökön délelőtt indultak útnak a győri Ipari Parkból, a West Hungária Bau győri logisztikai központjától. Borkai Zsolt polgármester a helyszínen elmondta, az elmúlt hetekben az ország több területén is katasztrófahelyzetek alakultak ki, életek munkája tűnt semmivé, családok maradtak fedél nélkül. Hozzátette, ilyenkor mindenki segíteni akar, és örömteli, hogy Győrben is nyitottak a vállalkozások a segítő összefogásra.

A polgármester emlékeztetett, az önkormányzat két intézménye, a Győri Balett és a Győri Nemzeti Színház jótékonysági estet rendezett, amelynek teljes bevételét a rászorulóknak adják. Hozzátette, az idei, június 18-i nyárnyitó koncert utáni tűzijáték elmarad, helyette az önkormányzat további egymillió forintot adományoz a Győr környéki települések árvízkárosultjainak.

A kamionok útnak indításán jelen voltak a felajánló helyi vállalkozások vezetői is, Paár Attila (a WHB Kft.),  Fodor Géza (Fodor Kft.), Mikolasek Tibor (Mikolasek Kft.), Menyhárt László (WHB Építő Kft.) és Szilvágyi Ferenc (Laguna Fürdőszoba), akiknek nevében Lukács Zsanett, a WHB szóvivője ismertette a felajánlás részleteit.

Mint mondta, Borkai Zsolt polgármester felhívására fogtak össze a segíteni szándékozó vállalkozások, akik több mint tíz kamionnyi építőanyag-adományt juttatnak a borsodi térségbe.

A felajánlók Felsőzsolca, Edelény és Szendrő településekre viszik a falazó habarcsot, téglát, járólapot, fajanszot, színező vakolatot, akik remélik, hogy a kezdeményezés országos szinten is több követőre talál.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!