Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

400 nap az EYOF-ig

„Hajrá Magyarország, hajrá magyarok, hajrá Győr!” - mondta Borkai Zsolt polgármester szombaton este, a magyar válogatott Eb-n való második szereplése után, illetve a Dunakapu téri Nyárnyitó nagykoncertet megelőzően a Megyeház téren. A hatalmas, 1-1 eredménnyel záruló meccset követően ugyanis, pontosan 400 nappal az EYOF nyitóünnepségét megelőzően, hivatalosan is elindult a visszaszámlálás.

 

Még felemelőbb most ez a pillanat - fogalmazott Borkai Zsolt polgármester a visszaszámlálás elindítása előtt, utalva a magyar labdarúgó válogatott meccsére.

 

 

Az ország egyik legnagyobb sporteseményét rendezzük meg hamarosan. Egy olyan rendezvénynek leszünk házigazdái, melyre 50 országból érkeznek 14-18 év közötti sportolók, hogy összemérjék erejüket 10 sportágban – folytatta és hozzátette, az eddigi EYOF-okon számos olyan fiatal ért el eredményt, akiből később olimpikon lett – a jövő sportolói érkeznek tehát Győrbe.

 

Évek óta gőzerővel készül az önkormányzat az eseményre, számos fejlesztés megvalósult már - gondoljunk csak a Szigetben épülő sporttelepre, az Audi Arénára –, és az építkezések még most is zajlanak a városban. Jelentős állami segítséggel épül az új egyetemi kollégium, a régi Olajgyár területén pedig a 200 lakásból álló olimpiai falu, mindez pedig az EYOF után itt marad a győrieknek.

 

Domanyik Eszter, a Polgármesteri Hivatal Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője elmondta, nem csak a visszaszámlálás indult el hivatalosan a Megyeháza előtti számlálón Hugooval, az esemény kabalafigurájával, hanem az önkénesek regisztrációja is. Várják ugyanis a jelentkezőket, akik munkájukkal hozzájárulnak a sikerhez. Életre szóló élmény lesz, minden segítő kéz számít, csatlakozz Te is! - hirdeti az este bemutatott EYOF-kisfilm is.

 

Pásztor Rudolf, aki már számos világversenyen vett részt önkéntesként, a győri rendezvényt pedig koordinátorként fogja segíteni, hozzátette, számos területre várnak fiatalokat és időseket egyaránt. Ha a háttérben segítünk, még inkább magunkénak érezzük a sikert – hangsúlyozta. A hosszú távú célok szerint pedig egy olyan közösséget szeretnének összehozni, amely a továbbiakban is segít Győrben.

 

A visszaszámlálás Görbicz Anitával és kisfiával, Boldizsárral indult. Az Audi ETO KC világklasszis kézilabdázója elmondta, őket is segítik önkéntesek a meccseken, ami nagyon sokat számít. Mindenkit biztat, hogy jelentkezzen, s legyen részese a nagyszabású rendezvénynek. A kisfiammal mi biztosan ott leszünk, és szurkolunk, remélem, hogy néhány év múlva pedig már Boldizsárnak is szoríthatok egy ilyen jelentős sportrendezvényen – tette hozzá.

 

A visszaszámlálás elindítását követően a Bro'n'sis táncosai mutatták be EYOF-koreográfiájukat.

 

Önkéntesnek jelentkezni a www.gyor2017.hu weboldalon lehet.

 

Forrás: gyorplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!