Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Budapest 2024: Bemutatkozott az olimpiai logó

A Gellért-hegyen csütörtök délelőtt bemutatták a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját. Az eseményen többek között Tarlós István főpolgármester, Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja leplezte le a nyílt pályázat útján kiválasztott logót.

 

 

A budapesti pályázat emblémájának meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem „újraértelmezve” jelenik meg. A szimbólum a frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni. A logót egy fiatalokból álló designstúdió, a Graphasel tervezte, munkájukat közel 200 pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

 

Borkai Zsolt beszédében az Agenda 2020 lehetőségeire és a konszenzusra hívta fel a figyelmet, illetve ahogy korábban többször hangsúlyozta, csak akkor érdemes Magyarországnak és Budapestnek olimpiára pályáznia, ha az megtérülő tud lenni.

„Nem lehet sikeres olimpiát rendezni, ha a házigazda csapat nem elég erős” – emelte ki a MOB elnöke, s hozzátette, egy budapesti olimpiának komoly hatása lenne az utánpótlássportra, s jelentősen befolyásolná a jövő generációjának egészségi állapotát.

 

A pályázatról, a logóról és a Hello Budapest 2024. sportfesztiválról még több információ ide kattintva!

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!