Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Kibővült a körforgalom

Százötven millió forintból kibővítették a körforgalmat a nádorvárosi temetőnél. Az eddigi egy sáv helyett két sávos, turbó körforgalmat hoztak létre. Nem csak a közlekedésbiztonság javult, hanem az átkelés is gyorsabb lett a 83-as számú főút-Szauter utca-Nagy Imre út kereszteződésében.

 

Az ünnepélyes avatáson Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, az együtt gondolkodás és összefogás újabb sikere a kibővített körforgalom. Köszönöm a győriek türelmét, az átépítés alatt halottak napja környékén volt torlódás, de megérte várni, mert karácsonyi ajándékként ismét gazdagodott a város, Győr közlekedése – hangsúlyozta Borkai Zsolt.

 

Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő elmondta, csúcsidőben naponta 32 ezer jármű halad át a körforgalmon, így nagyon is időszerű volt a bővítés. A megnövelt kapacitás csökkenti a torlódások számát és biztonságosabbá teszi az átkelést. Az államtitkár felidézte azokat a fejlesztéseket, amelyek az idén valósultak meg és hatással vannak Győr közlekedésére. Ilyen az M85-ös gyorsforgalmi út átadása Győr és Csorna között, valamint a várost keletről elkerülő út első szakaszának forgalomba helyezése.

 

Nagy Róbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója néhány számadattal illusztrálta a körforgalom kibővítésének építési munkálatait. A két sáv mellett átépítettek három buszöblöt, korszerűsítették a közvilágítást, s 750 cserjét is elültettek. A munkálatok során 675 köbméter aszfaltot építettek be.

 

A felújított körforgalom nettó 150 millió forintos költségéből 85 százalékot uniós források fedeztek, a maradék 15 százalékot pedig hazai források. A közlekedésfejlesztés jövőre is folytatódik. Tovább épül a keleti elkerülő, a második ütem az iparterületet az 1-es főútig köti össze, s folytatódik a M85-ös gyorsforgalmi út építése is a csornai elkerülő szakasszal.

 

Forrás: Gyorplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!