Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Adományok a boldog karácsonyért

Háromszáz család részesül azokból a karácsonyi ajándékokból, amelyeket a győri polgármesteri hivatal gyűjtött össze az adventi időszakban.

 

„A győri polgármesteri hivatal Humánpolitikai Főosztályának munkatársai tavaly első ízben indították útjára a kezdeményezést, amely minden képzeletet felülmúló sikerrel zárult.” – kezdte Páternoszter Piroska, a főosztály vezetője. Elmondta, egy évvel ezelőtt a felhívásukra a hivatal szinte minden kollégája becsatlakozott a gyűjtésbe, de az akció elhagyta a Városháza falait, és más intézmények is segítettek. A hatalmas ajándékhalom láttán rögtön megfogalmazódott, hogy a jótékony kezdeményezést az idén folytatja a hivatal. „Jól döntöttünk, hiszen ezúttal még a tavalyinál is több ajándék gyűlt össze, amely az iroda nagy részét elfoglalja.” Ezúttal egyébként tartós élelmiszereket, étolajat, cukrot, lisztet, sót, száraz tésztát, előre csomagolt édességet, szaloncukrot, csokoládét vártak a felajánlóktól. A gyűjtéshez a Győr-Szol Zrt. az idén is csatlakozott, így még több csomag készülhetett el az akció keretein belül.

 

 

 

 

Az összegyűlt adományokat december 21-én Borkai Zsolt polgármester adta át jelképesen egy négygyermekes család számára, illetve a Családsegítő Szolgáltat vezetőjének, aki kollégáival gondoskodik az adományok célba juttatásáról.

 

„Már tavaly is nagyon meghatott az az igyekezet, amit a Városháza dolgozói tanúsítottak, és az idén is kitettek magukért. A legjobb dolog, ha tudunk adni, és az összefogás jóvoltából most összesen háromszáz győri családnak tudunk adni ajándékot, és hozzájárulni ahhoz, hogy szebb legyen az ünnepük.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, aki köszönetét fejezte ki a segítő szándékú győrieknek is, akik a város jótékonysági faháza, vagy bármely más kezdeményezés révén támogatták a rászorulókat.

 

Rákosi Tóth Rita, a Családsegítő Szolgálat vezetője kifejtette, az érintett családok még az ünnepek előtt átveszik az összeállított csomagokat, de olyan sok tartós élelmiszer gyűlt össze, hogy abból egy tartalékot is képeznek, amit a jövő év során, szükség esetén tudnak osztani a rászoruló családok részére.

 

Forrás: Gyorplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!