Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Megmarad a három Krúdys gimnáziumi osztály!

Borkai Zsolt polgármester és Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a mai nap folyamán gyors és hatékony egyeztetéseket folytatott le a Nemzetgazdasági Minisztériummal a győri Krúdy iskola képzésének ügyében.  Kiderült, hogy a gimnáziumi osztályok megszüntetéséről szóló hír téves volt, miután a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalból érkezett javaslat a szakképzés és a gimnáziumi képzés szétválasztásáról pusztán a szakmai egyeztetések alapját szolgálta.

 

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium nyitott volt a helyi emberek, a polgármester és az államtitkár véleményére, és úgy döntött, megmaradhat a gimnáziumi képzés a Krúdyban. A győri intézményben már a tavalyi évben négyről háromra csökkent az osztályok száma, ugyanakkor az iskoláskorúak létszáma és a munkaerő-piaci igények is folyamatosan változnak, ezért a jövőben újra és újra át kell gondolni, hogy melyik esztendőben milyen képzések, hány osztályban indulnak.

 

 

A Krúdy Gyula Gimnázium kötelékében tehát továbbra is folytatódhat a diákok két tannyelvű és hagyományos gimnáziumi képzése. Bátran lehet jelentkezni a krúdys gimnáziumi osztályokba a következő, 2016/2017-es tanévre. Megjegyezzük, hogy a most ott tanulókat az NSZFH egyeztetésre küldött javaslata sem érintette volna.

 

 

A krúdys értékeknek helye van Győrben, ezeket meg kell őrizni! A többi gimnáziumhoz hasonlóan ezen gimnáziumi osztályok fenntartója és működtetője a jövőben is a KLIK lesz.

Köszönet annak a közel 9200 embernek akik a facebook-os aktivitásukkal nagy mértékben hozzájárultak a gimnáziumi képzés megmentéséhez! - szerepel Borkai Zsolt és Kara Ákos közleményében.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!