Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

A kajak-kenu hétvégéje következik

Győr harmadízben ad otthont a Maraton Kajak-Kenu Világbanokságnak 2015. szeptember 11-13. között, amelyen minden idők legnépesebb mezőnye száll vízre…

 

„Győr már többször bizonyította, hogy kitűnő házigazda, és ezúttal is arra készülünk, hogy a lehető legjobb világbajnokság színhelye lesz a város.” – fogalmazott dr. Baráth Etele, a szövetség elnöke, aki elmondta, a kajak kenu sport egy hosszú és nagyon eredményes éven van túl, amelynek megkoronázása lehet a hazai rendezésű világbajnokság. Kiemelte, a maratoni verseny nagyon látványos, és minden benne van, ami a sportág szépsége, ezért a kilátogatóknak nagy élményben lesz részük.

 

„Az előző két Győri világbajnokság etalonnak számít a sportág történetében. Az 1999-es azért, mert soha addig olyan színvonalas világversenyt nem rendeztek a sportágban, a 2007-es pedig azért, mert hihetetlen küzdelem árán sikerült a szervezőknek és a versenyzőknek legyőzni az árhullámot, és sikeres lehetett a rendezvény.” – fogalmazott Kadler Gusztáv a szervezőbizottság elnöke. Hozzátette, a harmadik rendezési lehetőség ezért egy jutalom, és igyekszünk is megfelelni a felénk támasztott elvárásoknak. Kadler Gusztáv hangsúlyozta, a pálya kialakítása miatt a szurkolók számára nagyon látványos lesz a küzdelem, de számos kísérőprogram is szórakoztatja majd az Aranyparton a családokat. Győr 11 versenyzővel vesz részt a VB-n, amely előre vetíti, hogy sokan szurkolnak majd a helyszínen a magyar csapatnak, amelynek ikonikus alakja a győri Csay Renáta, 15-szörös maratoni világbajnok.

 

Weisz Róbert vezetőedző kiemelte, ez lesz minden idők legnépesebb mezőnye, hiszen előzetesen 43 ország jelezte részvételét, a VB-n ténylegesen várhatóan 40 ország lesz jelen, de ha a masters és para versenyeket is beleszámítjuk, ötven ország vesz részt a győri eseményre. Kifejtette, a magyar versenyzők felkészülten várják a versenyeket, és előny, hogy három hetet edzőtáboroztak Győrben, így ismerik a pályát, bár az az apadás miatt folyamatosan változik.

 

Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző – akárcsak a többiek – nem bocsátkozott tippelésbe, de annyit azért elárult, a körülmények adottak ahhoz, hogy a magyar csapat megközelítse legjobbját. Ezek alapján szép hazai sikerek várhatók a hétvégén, amelynek részletes programja a gyor2015.hu oldalon megismerhető.

 

Forrás: Gyorplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!