Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Négy Évszak Fesztivál - Nyár

A Négy Évszak Fesztivál nyári rendezvényeinek sajtótájékoztatóján Bolla Péter kabinetfőnök elmondta, Borkai Zsolt polgármester választási programjában is kiemelt helyet kapott a turizmus fejlesztése, a győri fesztivál-élet kiépítése. Mint mondta, 2010-re a nyári menetrend kialakult, és izgalmasabbnál izgalmasabb rendezvényeket kínál a győrieknek, és az ide látogatóknak egyaránt.

A programokat Fenyő Miklós Rock & Roll Partija nyitja, de az esti nagykoncert előtt, már délután találkozhatunk a jampikkal a belvárosban, és bekapcsolódhatunk a retro-hangulatba, eljárhatunk egy őrjítő tvisztet a táncosokkal. A főbb programok sorában említette a júniusban rendezendő VII. Magyar Táncfesztivált és a Szent László Napokat. A július a III. GYŐRkőcfesztivállal indul, három napig ismét a gyerekeké a város. A népszerű rendezvény híre már az országhatárt is átlépte, és egyre több lurkó látogat hozzánk az eseményre.

Júliusban rendezik az Ír-Magyar Napokat, majd a Vaskakas Ünnepi Játékok programsorozata során megszólal a vaskakas, megelevenedik a történelem. Ez a rendezvény a jövőben a nyári rendezvények emblematikus programja lehet, hiszen a vaskakas legenda nagyszabású bemutatásával a leginkább városunkra jellemző eseménye lehet a nyárnak. A program keretében látható lesz a Macskák musical is, az Egri Csillagok, a Rolling Stones balett és az Állami Népi Együttes fellépése.

Esténként a „Nyári zenés esték a Rába partján” rendezvényei nyújtanak felüdülést, míg augusztusban a „Barokk Varázsa” keretein belül élvezhetjük a hagyományos Barokk Esküvőt. A magasabb fokozatról a Formula Student Magyarország gondoskodik, míg a vidám hangulatról a III. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál fellépői.

A nyár végén olyan zenei csemegéket hallhatunk városunkban, mint a Győri Filharmonikus Zenekar Ennio Morricone koncertje, vagy éppen a 4 Évszak Fesztivál – Nyár Záró megakoncert keretében az ABBA THE SHOW „A legjobb ABBA az ABBA óta.” produkciója.

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester kiemelte, Győr elnyerte a Kultúra Magyar Városa 2010. címet. Ez az elismerés arra kötelez, hogy színvonalas programokkal, színes kulturális rendezvényekkel fogadjuk a város vendégeit.

Tama István a Magyar Turizmus Zrt. nyugat-dunántúli regionális marketing igazgatója kifejtette, a Magyar Turizmus Zrt. célja, hogy minél többen megtudják, milyen nagyszerű rendezvényekkel találkozhatnak, ha Győrt választják úti célul. Győr a tánc, a gyerekek, a barokk fővárosa – sorolta, és a város kínálta élményeket minél szélesebb körben terjeszteni kell. Hozzátette, ezt a célt jól szolgálják azok a tematikus vendégváró csomagok, amelyeket a győri szállásadók és az önkormányzat közösen dolgozott ki.

A nyári programokat országos kampány keretében ismertetik meg a potenciális vendégekkel, ennek elemeként hamarosan megjelenik az az országos terjesztésű 36 oldalas Győri Est különszám, amely kizárólag a nyári kínálattal foglalkozik. Fontos kulturális eseményt rendeznek még a nyárnyitó előtt, hiszen egy régóta várt beruházás, a Széchenyi tér felújítása is elkészült. Ennek ünnepélyes megnyitóját 2010. június 5-én rendezik, amelyről részletesebben itt olvashat.

A nyári programokat részletesen itt ismerheti meg!

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!