Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Lezárult az újvárosi rehabilitáció

A győri önkormányzat unió által támogatott projektje véget ért, de a város tervezi a szociális városrehabilitáció folytatását…

 

„Újváros egykor Győr patinás városrésze volt, de sajnos évtizedeken át elhanyagolták, így számos épület, közös érték enyészetnek indult. Az önkormányzat eltökélt szándéka, hogy visszaadja ezen terület régi fényét, ennek érdekében kezdett bele az újvárosi rehabilitációba is.” – fogalmazott a záró rendezvényen Borkai Zsolt polgármester, aki hangsúlyozta, a beruházást az európai unió 1,1 milliárd forinttal támogatta, az önkormányzat pedig hasonló összegben járult hozzá az épületek, utak, közterek megújításához. Hozzátette, a felújítási munkákon túl a szociális városrehabilitáció fontos részei voltak azok a „soft” elemek, amelyek az itt lakók életminőségének javítását célozták, legyen szó akár szűrővizsgálatokról, életvezetési, közösségi, kulturális programokról vagy képzésekről.

 

Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője kifejtette, a program keretében megújult a Bercsényi liget, a Kossuth iskola, az Újvárosi Római Katolikus Templom, valamint összesen hat műemléki védettségű lakóépületet is, amelyekben 42 lakást – ezek közül öt akadálymentesített – és öt üzlet- irodahelyiséget alakítottak ki. Hozzátette, az uniós támogatású programmal párhuzamosan az önkormányzat önerőből is jelentős fejlesztéseket hajtott végre, így újult meg maga a Kossuth utca is. A Bercsényi ligetnél zajlik a ligetet határoló utak felújítása, ezzel együtt a kulturált parkolás feltételeinek megteremtése, és az idén megtörténik a rehabilitáció második ütemének tervezése is, vagyis az önkormányzat szándéka, hogy folytassa a programot.

 

Sági Géza a Győrszol Zrt. elnök-vezérigazgatója köszönetet mondott minden közreműködőnek azért, hogy az álomból mára valóság válhatott, ezzel az egész városrész életében minőségi változás következhetett be. Kiemelte, nem volt könnyű a kivitelezői feladat, hiszen sokszor nagyon leromlott állapotú épületeket kellett megújítani. Hozzátette, ezzel együtt a városrész számos megkopott értéke tündököl ma már új fényében.

 

A „Szociális városrehabilitáció Győr-Újváros területén” című, NYDOP-3.1.1/B-09-2f-2012-0001 azonosítószámú projekt 2012. decemberében kezdődött. A projekt konzorciumi formában valósult meg. A konzorcium tagjai Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint konzorciumvezető mellett a Győr-Szol Zrt., a Győr-Újváros Római Katolikus Egyházközség, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és az Óvodák Gazdasági Működtető Központja.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!