Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

„Dallal” indul a nyár

Az idei nyárnyitón „A Dal” című műsor előadói lépnek színpadra, de a nyár folyamán lesz többek között Quimby és Korál koncert is. Jönnek a népszerű fesztiválok, és a Dunakapu tér is visszatér a helyszínek sorába…

 

„Ha lehet, az idei nyár még több programot tartogat a győriek és a hozzánk látogató turisták számára, mint a korábbi években.” – fogalmazott Fekete Dávid alpolgármester az esemény sajtótájékoztatóján. Elmondta, június 13-án 21:00 órától (esőnap: június 14. 20:00 óra) a nyárnyitó nagykoncerten olyan előadók lépnek színpadra, mint az Eurovíziót megjáró Boggie, Wolf Kati, Kállay-Sunders András, Dér Heni, vagy a Fooll Moon. Az alpolgármester hangsúlyozta, a nyár újdonsága, hogy visszatér a rendezvényhelyszínek sorába a megszépült Dunakapu tér, amely több megszokott győri fesztivál új otthona is lesz. A nyitókoncert egyben a tér átadásának az ünnepsége is, amelyen már a mélygarázs is használható lesz a felszíni parkoló-hálózat belvárosi egyes zónájával megegyező díjszabás ellenében. A koncertre autóval érkezők igénybe vehetik továbbá az utcai parkolókat, a belvárosi parkolóházakat, vagy épp a Tarcsay úti piac-parkolót a szokásos díjak ellenében. Akik nem autóval érkeznek, azoknak jó hír, hogy a győriek hazajutását az önkormányzat ingyenes éjszakai buszjáratokkal segíti, amelyek a tűzijátékot követően indulnak majd az egyes városrészekbe.

 

Harsányi Levente, a program műsorvezetője kifejtette, a győriek egy igazán színvonalas válogatást hallhatnak az MTV legnézettebb műsora előadóinak legjobb dalaiból. „Itt lesz köztük Boggie is, aki épp a napokban képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon, remélhetőleg minél nagyobb sikerrel. Mint mondta, a nézők a tévében egy szerkesztett műsort látnak, Győrben viszont az élő „adás” és az élő zene varázsát élvezhetik.

 

Domanyik Eszter az önkormányzat Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője kifejtette, alig ér véget a nyárnyitó hétvége, június 15-től már a Magyar Táncfesztivál kezdődik, Győr 11-ik alkalommal válik a tánc hazai fővárosává. Június 20-án a Múzeumok Éjszakáját rendezik, a június 27-i a hétvégén a lovagkort is megidézik városunkban, ahol igazi középkori hangulat várja majd az érdeklődőket. Július első hétvégéjén a határainkon túl is népszerű Győrkőcfesztivál változtatja meseországgá a várost, július 17-19-ig pedig a Győri Legendák Napja és a Fröccsnapok szórakoztatja a közönséget. Augusztus 7-9-ig a Barokk Esküvő hív minket időutazásra, a 20-i hétvégén ismét élvezhetik a győriek a Voices csodálatos dallamait, míg a Bornapokat az idén augusztus 27-30 között rendezik. Augusztus 29-én a nyárzáró koncert zárja a sorozatot. A hétvégéket a nyáresti koncertek teszik színesebbé a Széchenyi és a Dunakapu téren, ahol olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint Nagy Balázs és művészbarátai, a Korál együttes, a Quimby, vagy Rákász Gergely orgonaművész. Megjelent a város nyári programkínálója, amely részletesen is tartalmaz valamennyi rendezvényt. A kiadvány már elérhető a győri Látogatóközpontban illetve letölthető innen.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!