Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Közösen az EYOF sikeréért

Gőzerővel zajlik a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál szervezése. A napokban Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Bolla Péter polgármesteri biztos az érintett sportágak szakszövetségeivel egyeztet a legfontosabb szervezési kérdésekről.

 

„Győr lesz a helyszíne az első hazai rendezésű olimpiai eseménynek, és a célunk az, hogy minden tekintetben sikeres, emlékezetes játékokat rendezzünk. Magyarország és városunk is hagyományosan nívós világeseményeknek ad otthont, és szeretnénk, ha ez az olimpiai programok sorában a harmadik legnagyobb rendezvény esetében is így lenne. Ennek érdekében hívjuk egyeztetésre az EYOF sportágainak szakszövetségeit, hogy közösen tekintsük át az aktuális feladatokat” – fogalmazott Borkai Zsolt. Hozzátette, az EYOF egy olyan közös ügy, amelyet csak összefogással lehet sikerre vinni. „A színvonalas lebonyolítás akár a nagy olimpia megrendezéséhez is közelebb vihet bennünket.”

 

 

„A szövetségek vezetői számára bemutatjuk a létesítményfejlesztés jelenlegi állását, beszélünk az egyes sportágak lebonyolításához szükséges humánerőforrás- és eszközigényekről, a sportági versenyprogramok kialakításáról. Fontos, hogy szorosan együttműködjünk az egyes szövetségekkel, mert a megfelelő információáramlás elengedhetetlen a világesemény zökkenőmentes előkészítéséhez.” – emelte ki Bolla Péter.

 

A szövetségek közül elsőként – 2015. április 20-án, hétfőn a Magyar Atlétikai Szövetség előjáróival, a Gyulai Márton főtitkárral, Gál László szakmai tanácsadóval és Rutkovszky Ede ügyvezető igazgatóval zajlott az egyeztetés a Városházán, majd a delegáció a Radnóti úti sporttelepen tartott bejárás alkalmával a helyszínen is megismerkedhetett a jövőbeni létesítmény terveivel. A következő hetekben a többi EYOF-sportág – így a judo, a tenisz, a röplabda, a kosárlabda, a kézilabda, a kerékpár, a kajak-kenu, torna és az úszás - szervezeteire is sor kerül. A magyar sportélet összefog a sikeres rendezésért, a 2017-es EYOF magas színvonalú lebonyolításáért.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!